Quantcast

Rusija nori areštuoti Lietuvoje gyvenantį A. Navalno bendražygį

Rusija trečiadienį paskelbė siekianti areštuoti Lietuvoje gyvenantį kalinamo opozicionieriaus Aleksejaus Navalno bendražygį, ankstesnę dieną apkaltinusi jį išdavyste.

Leonidas Volkovas, vadovaujantis A. Navalno regioninių štabų tinklui, tapo svarbiu opozicijos balsu, kai kitos svarbios figūros Rusijoje per protestus buvo sulaikytos.

Maskvos teismo atstovė naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad tyrėjai paprašė areštuoti L. Volkovą ir kad jis buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą, taikomą kelioms buvusioms sovietinėms šalims, bet ne Lietuvai.

Rusijos tyrimų komitetas, tiriantis sunkius nusikaltimus, anksčiau sakė, jog L. Volkovas buvo apkaltintas, kad naudodamasis socialiniais tinklais skatino nepilnamečius dalyvauti nesankcionuotuose mitinguose.

 

Rusijoje raginimai jaunesniems nei 18 metų žmonėms dalyvauti demonstracijose yra baudžiami įkalinimu iki trejų metų.

L. Volkovas žadėjo tęsti darbą nepaisydamas arešto orderio, išduoto kitą dieną po to, kai Rusija jį ir dar vieną A. Navalno bendražygį paskelbė „išdavikais“ dėl raginimo Europos Sąjungai paskelbti sankcijas žmonėms, artimiems prezidentui Vladimirui Putinui.

Pirmadienį per vaizdo konferenciją su ES ir kitomis Vakarų valstybėmis L. Volkovas paragino įvesti „asmenines sankcijas“ rusų milijardieriams, kad Kremlius būtų priverstas keisti elgesį.

44 metų A. Navalnas, garsiausias V. Putino kritikas, sausio 17 dieną grįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po rugpjūtį įvykdyto jo apnuodijimo sovietų mokslininkų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Opozicionierius dėl šio apnuodijimo kaltino Rusijos specialiąsias tarnybas ir prezidentą V. Putiną, bet Rusijos valdžia kaltinimus atmeta.

A. Navalnas buvo sulaikytas vos atskridęs į vieną Maskvos oro uostą, o šis žingsnis daugelyje Rusijos miestų išprovokavo masines demonstracijas du savaitgalius iš eilės, per kurias saugumo pajėgos sulaikė per 10 tūkst. žmonių. Šimtams jų buvo skirtos įkalinimo bausmės, o keliems artimiems A. Navalno bendražygiams gresia kriminaliniai kaltinimai, jie laikomi namų arešto sąlygomis.

Vasario 2-ąją A. Navalnas buvo beveik trejiems metams pasiųstas už grotų dėl 2014 metais pinigų plovimo byloje paskirtos lygtinės bausmės sąlygų pažeidimo tuo metu, kai gydėsi Vokietijoje.

ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) antradienį sakė, kad vėliau šį mėnesį per ES ministrų susitikimą rekomenduos skelbti sankcijas Rusijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senai laikas ...

senai laikas ... portretas
jis jau kokiems 5 metams kalejimo tikrai yra prilojes ....

VIEN PAŽIŪRĖJUS Į JO NUSIPENĖJUSĮ SNUKĮ...

VIEN PAŽIŪRĖJUS Į JO NUSIPENĖJUSĮ SNUKĮ... portretas
Tai nusipenėjusio, savo Tautos išdaviko snukis. Iki kokio lygio nusileido mūsų "išrinktieji". Tokio niekšiško, savo piliečių niekinamo seimo dar neturėjome. Tik išdavikai - tokie kaip Nasralnas, Cichanovskaja juos galima palyginti. Tai tokie, kurie nusispjovė į savo valstybių daugumos nuomonę. Nemanau, kad ir Lietuvoje ilgai mažuma nevadovaus daugumai.

vilija

vilija portretas
zydeliui sedyne svyla uzgesinti gali tik tvartelio meras.Ten ir slepkis.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių