Quantcast

Rusija ir Ukraina rengia apsikeitimą kaliniais?

  • Teksto dydis:

Rusijos ir Ukrainos pareigūnai pirmadienį užsiminė, kad abi šalys rengia apsikeitimą kaliniais.

Rusijos užsienio reikalų viceministras Grigorijus Karasinas rusų naujienų agentūroms sakė, kad abi šalys aptarinėja apsikeitimą, susijusį su 24 ukrainiečiais, pernai lapkritį sulaikytais Azovo jūroje. Anksčiau pirmadienį Ukrainos Generalinė prokuratūra nurodė, jog tikėtina, kad bus paleistas Rusijos žurnalistas Kirilas Vyšinskis, kuris buvo sulaikytas Ukrainoje.

Rusijos žmogaus teisių įgaliotinė Tatjana Moskalkova pirmadienį atvyko į Ukrainą su retu vizitu ir surengė derybas su ukrainiečių kolege dėl sulaikytų asmenų.

Ukrainos vyriausybė nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį, šalies rytuose kovoja su Rusijos remiamais separatistais. Dešimtys ukrainiečių, tarp jų vienas kino režisierius, buvo nuteisti bylose, kurios vadinamos politiškai motyvuotomis. Ukrainoje yra laikoma dešimtys Rusijos piliečių ir separatistų šalininkų; jiems gresia kaltinimai valstybės išdavimu ir separatizmo kurstymu.

Veiksmai dėl nelaisvėje laikomų rusų ir ukrainiečių suaktyvėjo po praėjusią savaitę įvykusio pirmo telefoninio pokalbio tarp Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio.

Gegužės mėnesį prezidento postą užėmęs buvęs komikas V. Zelenskis Rusijoje laikomų ukrainiečių paleidimą nurodė kaip vieną svarbiausių savo prioritetų.

T. Moskalkova pirmadienį dalyvavo teismo posėdyje Kijeve, per kurį turėjo būti nuspręsta dėl K. Vyšinskio sulaikymo iki teismo. Vos keliomis valandomis anksčiau teismas Maskvoje trečiadienį paskyrė posėdį dėl 24 ukrainiečių jūreivių, lapkritį sulaikytų prie Krymo krantų, sulaikymo pratęsimo.

Tuo metu Kijevo teismo teisėjas paskelbė pertrauką iki ketvirtadienio.


Šiame straipsnyje: UkrainaRusijakaliniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
... ir taip Ukrainoje atsiras naujų Savčenko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių