Quantcast

Rusija imasi priemonių: į šalį įsileis ne visus Kinijos piliečius

Rusija ir toliau išduos tarnybines, verslo, humanitarines ir tranzitines vizas Kinijos piliečiams, skelbė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Ministerija trečiadienį paskelbtame pareiškime patikslino prieš dieną paskelbto draudimo Kinijos piliečiams atvykti į Rusiją sąlygas.

Ministerija patikslino, kad draudimas yra laikinas ir bus taikomas tik lankytojams su turistinėmis, privačiomis, studento ir darbo vizomis. Atvykimas asmenų, turinčių tarnybines, verslo, humanitarines ir tranzitines vizas, nebus ribojamas, šių vizų tipų turėtojams nebus draudžiama atvykti į šalį.

Pasak ministerijos, laikinas draudimas atvykti Kinijos piliečiams privačiais, mokslo, turistiniais ir darbo tikslais įsigalios vasario 20 d.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pabrėžia, kad šios priemonės yra tikrai laikinos ir susijusios su koronaviruso protrūkiu Kinijoje.

Rusija apie laikiną draudimą atvykti paskelbė antradienį, tvyrant susirūpinimui dėl Kinijoje išplitusio koronaviruso COVID-19, kuriuo užsikrėtusiųjų skaičius jau viršijo 75 tūkst.

Iki šiol Rusijoje buvo patvirtinti tik trys užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Vis dėlto Rusijos institucijos ėmėsi griežtų priemonių, siekiant sustabdyti viruso plitimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių