Quantcast

Rusija evakuoja vaikus iš kaimų prie Ukrainos sienos

  • Teksto dydis:

Rusija evakuos šimtus vaikų iš kaimų prie sienos su Ukraina, atsižvelgdama į blogėjančią padėtį vakarinėje Belgorodo srityje, kuri kelias dienas buvo intensyviai apšaudoma, trečiadienį pranešė vietos valdžia.

Belgorode beveik kasdien vyksta išpuoliai netoli sienos esančiose vietovėse, o praėjusią savaitę įvyko dramatiškas ginkluotas įsiveržimas iš Ukrainos.

„Padėtis Šebekine blogėja“, – platformoje „Telegram“ pranešė srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas, kalbėdamas apie vieną pasienyje esantį kaimą.

„Šiandien pradedame evakuoti vaikus iš Šebekino ir Graivorono rajonų“, – sakė V. Gladkovas, turėdamas omenyje labiausiai nukentėjusius pasienio vietoves.

Pasak jo, šiandien pirmieji 300 vaikų bus išvežti į Rusijos miestą Voronežą už maždaug už 250 kilometrų.

V. Gladkovas sakė, kad Šebekinas naktį vėl buvo apšaudytas, padaryta daug žalos. Ankstesnę dieną čia per apšaudymą žuvo žmogus.

Gubernatoriaus teigimu, 3 val. 15 min. vietos (ir Lietuvos) laiku į kaimą pataikė raketa, buvo sužeisti keturi žmonės.

„Ačiū Dievui, niekas nemirė“, – sakė V. Gladkovas.

Jis paskelbė nuotraukų, kuriose matyti ant kelio nukritusi raketa.

Trečiadienį pietinio Krasnodaro regiono valdžia taip pat pranešė, kad dronas pataikė į Ilskio naftos perdirbimo gamyklą, tačiau žalos ir aukų nėra.

Antradienį prieš Maskvą buvo surengta precedento neturinti dronų ataka. Ją Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavadino Ukrainos bandymu įbauginti rusus.

Pastarosiomis savaitėmis padaugėjo išpuolių prieš Rusijos teritoriją. Kyjivas teigia rengiantis didelį kontrpuolimą Maskvos pajėgoms atstumti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių