Quantcast

Rusija: ES naftos embargas labiausiai pakenks Europos vartotojams

Rusija ketvirtadienį perspėjo, kad Briuseliui dėl Ukrainos pritaikius dalinį rusiškos naftos embargą pirmieji nukentės Europos vartotojai.

„Dėl šių sprendimų pirmiausia nukentės Europos vartotojai“, – sakė Rusijos vicepremjeras Aleksandras Novakas, jo pasisakymą transliavo televizija. Jis pridūrė, kad Europos Sąjungoje gali būti „didelis naftos produktų deficitas“.

Pirmadienį Europos Sąjunga (ES) susitarė dėl šeštojo sankcijų paketo Maskvai, pagal kurį bus sustabdyta didžioji dalis Rusijos naftos tiekimo, tačiau padarius nuolaidą Vengrijai tai netaikoma naftos tiekimui vamzdynais.

ES pareigūnai teigia, kad dėl naujų sankcijų iki metų pabaigos bus sustabdyta apie 90 proc. Rusijos naftos eksporto į ES. A. Novakas sumenkino embargo poveikį, teigdamas, kad rinka prisitaikys maždaug per šešis ar aštuonis mėnesius. Jis sakė, kad Rusija planuoja padidinti naftos gavybą po jos sumažėjimo kovo ir balandžio mėnesiais. „Gegužę jau iš dalies atkūrėme gamybą, - sakė jis. - Birželį pamatysime dar didesnį atsigavimą“.

Šis sankcijų paketas Maskvai laikomas iki šiol stipriausiu po ankstesnių penkių baudžiamųjų bangų, sukrėtusių Rusijos ekonomiką, bet nesustabdžiusių Kremliaus puolimo Ukrainoje.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijanaftos embargasAleksandras Novakas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių