Quantcast

Rusija per Bosforo sąsiaurį Viduržemio jūros kryptimi siunčia du karo laivus

Rusija penktadienį per Bosforo sąsiaurį Viduržemio jūros kryptimi nusiuntė du sparnuotosiomis raketomis ginkluotus karo laivus. Fregatos „Admirolas Makarovas“ ir „Admirolas Grigorovičius“ prieš tai paliko Sevastopolio uostą Krymo pusiasalyje, pranešė Rusijos kariuomenės atstovas. Šis žingsnis žengtas praėjus valandoms po karinės eskalacijos Idlibo provincijoje tarp Turkijos dalinių ir Sirijos vyriausybinių pajėgų, pareikalavusios dešimčių žuvusiųjų.

Abu karo laivai ginkluoti labai tiksliomis „Kalibr-NK“ tipo sparnuotosiomis raketomis, sakė Rusijos flotilės atstovas Aleksejus Rulevas, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūros. Tai esą yra „planuotas tranzitas“. Laivai kirs Bosforą ir galiausiai Dardanelus. Kur plaukia fregatos, atstovas nepasakė. Tačiau paprastai Rusijos kariniai laivai Bosforo sąsiaurį kerta, kad aprūpintų rusų ginkluotąsias pajėgas Sirijoje.

Karo laivai pajudėjo praėjus kelioms valandoms po dramatiško karinio konflikto tarp Turkijos ir Sirijos diktatoriaus Basharo al Assado pajėgų paaštrėjimo. Per Sirijos oro antskrydžius ketvirtadienį, Ankaros duomenimis, žuvo 33 turkų kariai ir dešimtys buvo sužeisti. Turkija į tai reagavo keršto smūgiais, per kuriuos, pasak Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuro, žuvo 16 sirų kovotojų.

Maskva apkaltino Turkijos pajėgas Idlibe kovojus „teroristų“ pusėje. Be to, Turkija esą neinformavo Rusijos apie savo dalinių buvimą atakuotoje teritorijoje. Ankaros ir Maskvos susitarimas numato, kad Turkijos kariuomenė praneša Rusijai apie savo pozicijas Idlibe, kad būtų užkirstas kelias Sirijos kariuomenės puolimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių