Quantcast

Rusija: atimdama diplomatų akreditaciją, NATO „sunaikino“ savo santykius su Maskva

Kremlius ketvirtadienį griežtai sukritikavo NATO sprendimą atimti aštuonių Rusijos misijos prie Aljanso narių akreditaciją.

NATO trečiadienį paskelbė, kad imasi tokio sprendimo, nes šie diplomatai slapta dirba žvalgybos pareigūnais. Aljansas taip pat perpus sumažino Rusijos misijos prie NATO apimtį.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad tokie NATO veiksmai rodo, jog organizacija iš tiesų nesiekia pagerinti dvišalių santykių. „Šie veiksmai neleidžia mums turėti iliuzijų dėl galimo santykių normalizavimo ir dialogo su NATO tąsos“, – teigė jis.

„Priešingai, šios galimybės praktiškai buvo visiškai sunaikintos“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo D. Peskovą.

Per ketvirtadienį surengtą spaudos konferenciją NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas atsisakė plačiau pakomentuoti Rusijos vykdytą veiklą, tačiau teigė, kad sprendimas dėl aštuonių diplomatų buvo priimtas ne dėl „konkretaus įvykio“ kurioje nors NATO šalyje narėje.

Verčiau „kurį laiką stebime didėjančią Rusijos piktybinę veiklą, tad turime būti budrūs ir, žinoma, turime veikti, kai matome, kad Rusijos delegacijos prie NATO nariai vykdo veiklą, nesusijusią su jų akreditacija“, teigė jis.

J. Stoltenbergas pabrėžė, kad, nepaisant šio incidento, NATO nori palaikyti dialogą su Maskva.

Aljansas panašaus žingsnio ėmėsi dar 2018 m., kai po buvusio Rusijos šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ buvo atšaukti septyni Rusijos diplomatai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kad nato dar Trumpas norejo panaikint tai siandien realizuojama nes generolai tie patys jav lieka tik patvirtynti euronato pabaiga kas ir daroma ivedant jav pajegas ze mait ijoje tuo paciu be jokios tautos nuomones daromi fasistyniai poelgiai kuriu nepaaiskinsi jokia /de mokratija/?======

Romas

Romas portretas
čia gal tik "kremlinams" neaišku..., kad apie juos senai viskas aišku ...

Putin xuilo

Putin xuilo portretas
terroRussia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių