Quantcast

Rusija apkaltino „YouTube“ blokuojant Valstybės Dūmos kanalą

Rusijos pareigūnai šeštadienį apkaltino vaizdo įrašų ir transliavimo platformą „YouTube“ blokuojant parlamento žemųjų rūmų kanalą ir perspėjo, kad bus imtasi atsakomųjų priemonių.

Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas sakė, kad amerikiečių bendrovė pažeidžia „Rusijos žmonių teises“, o Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pareiškė, kad „YouTube“ nulėmė savo likimą“.

„Jungtinės Valstijos nori turėti informacijos sklaidos monopolį, – per platformą „Telegram“ parašė V. Volodinas. – Negalime to leisti.“

Naujienų agentūros AFP žurnalistai patvirtino, kad Valstybės Dūmos kanalas neprieinamas.

Anot Maskvos, kanalas „Duma-TV“ turi daugiau kaip 145 tūkst. prenumeratorių. Per jį skelbiami parlamento debatų vaizdo įrašai ir interviu su Rusijos įstatymų leidėjais.

Prognozės, kad Rusija gali blokuoti „YouTube“ savo teritorijoje, buvo skelbiamos jau kelias pastarąsias savaites, Maskvai suintensyvinus represijas prieš nepriklausomus informacijos šaltinius nuo vasario pabaigos, kai Kremlius pradėjo karinę invaziją kaimyninėje Ukrainoje.

Ketvirtadienį Rusijos valstybinė ryšių ir žiniasklaidos priežiūros agentūra „Roskomnadzor“ pranešė uždrausianti JAV interneto milžinei „Google“ reklamuoti savo paslaugas šalyje ir apkaltino jos valdomą „YouTube“ platinant „melagienas“ apie karą Ukrainoje.

Rusija uždarė virtinę nevalstybinės žiniasklaidos kanalų ir kitų informacijos šaltinių, todėl baiminamasi, kad netrukus gali ateiti „Google“ eilė.

„Roskomnadzor“ teigė, kad „YouTube“ įvykdė daug Rusijos įstatymų pažeidimų ir yra „viena pagrindinių platformų, platinančių melagienas apie specialiosios karinės operacijos Ukrainoje eigą, diskredituojant Rusijos ginkluotąsias pajėgas“.

Agentūra nurodė, kad imsis „poveikio priemonių“.

Be kita ko, šios priemonės apima „draudimą platinti „Google LLC“ ir jos informacijos šaltinių reklamą“.


Šiame straipsnyje: Rusijakaras UkrainojeYoutube

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių