Quantcast

Rumunijoje mokyklos ir universitetai liks uždaryti iki rugsėjo

Rumunijoje dėl koronaviruso epidemijos vaikų darželiai, mokyklos ir universitetai  liks uždaryti iki mokslo metų pabaigos ir veikiausiai atsidarys rugsėjo mėnesį, pirmadienį pranešė prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas),

„Atsisakėme sumanymo vėl atidaryti mokyklas. Moksleiviams būtų neįmanoma laikytis socialinės distancijos, todėl stengiamės nerizikuoti“, – K. Iohannisas kalbėjo per televiziją.

Išimtis bus padaryta tik baigiamųjų klasių pradinių ir vidurinių mokyklų moksleiviams. Jie birželio mėnesį galės dalyvauti pamokose, kad pasiruoštų baigiamiesiems egzaminams.

Likusius mėnesius mokiniai mokysis nuotoliniu būdu.

Švietimo ministrė Monica Anisie (Monika Anisijė) praėjusią savaitę paskelbė, kad dalyvavimas pamokose nuotoliniu būdu yra privalomas. Šį reikalavimą sukritikavo studentų asociacijos.

„Šimtai tūkstančių studentų ir moksleivių neturi skaitmeninių priemonių ir negali dalyvauti pamokose nuotoliniu būdu“,  – sakoma Nacionalinės studentų tarybos pareiškime. Anot jų, ministrės reikalavimas yra „diskriminuojantis“.

Rumunija yra viena iš neturtingiausių Europos Sąjungos valstybių; 38 proc. jos vaikų gresia socialinė atskirtis ir skurdas, rodo Eurostato duomenys.

Iš viso šalyje užregistruoti 11 339 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir 631 paciento mirtis.

Gegužės 15 dieną numatoma atšaukti kovo viduryje paskelbtą nepaprastąją padėtį.  Šalies gyventojams bus sušvelninti judėjimo apribojimai, bet jie toliau turės dėvėti kaukes viešajame transporte ir kitose uždarose visuomeninėse erdvėse.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių