Quantcast

Rumunija, pasitelkdama kariuomenę, pereina prie visiško karantino

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas paskelbė, kad šalis nuo trečiadienio įves visišką karantiną, norėdama sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą, o jį užtikrinti padės kariuomenei.

 

„Rumunams bus taikomi nauji apribojimai“, – antradienį per televiziją transliuotame kreipimesi sakė K. Iohannisas, minėdamas „situacijos sudėtingumą“.
 
Rumunijoje jau buvo įvesta nepaprastoji padėtis ir naktinė komendanto valanda, tačiau K. Iohannisas paskelbė, kad nuo trečiadienio ankstesnė „rekomendacija“ piliečiams likti namuose „taps įpareigojimu“.
 
Rumunams bus leidžiama dienos metu palikti namus tik tam, kad nuvyktų į darbą ar įsigyti būtiniausių reikmenų.
 
Vyresniems kaip 65 metų žmonėms – vienai iš grupių, kuriai labiausiai gresia viruso komplikacijos – bus neleidžiama palikti namų.
 
Policija ir žandarai nuo pirmadienio vakaro užtikrina naktinę komendanto valandą, o dabar jų pajėgas papildys ir šalies kariuomenė.
 
Rumunija antradienį pranešė apie 762 patvirtintus užsikrėtimo COVID-19 atvejus. Tai yra beveik 200 atvejų daugiau palyginus su ankstesne diena. Taip pat pranešama apie aštuonias mirtis.
 
K. Iohannisas, norėdamas užtikrinti, kad tūkstančiai dabar karantinuotų žmonių laikysis taisyklių, teigė, jog gali būti įdiegta „elektroninio stebėjimo“ sistema, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė.
 
Dėl praėjusią savaitę paskelbtos nepaprastosios padėties šalyje buvo uždaryti barai, bažnyčios ir mokyklos, sustabdyti skrydžiai iš Italijos ir Ispanijos bei sugriežtinti pasienio patikrinimai.
 
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių