Quantcast

Romoje dėl koronaviruso uždarytos katalikų bažnyčios

Romoje siekiant stabdyti koronaviruso pandemiją, kuri Italijoje jau nusinešė daugiau kaip 1 tūkst. gyvybių, uždarytos visos katalikų bažnyčios.

Jos bus vėl atidarytos, kai balandžio 3 dieną baigs galioti platesni, šalies vyriausybės  paskelbti suvaržymai, įskaitant viešų susibūrimų draudimą, sakoma popiežiaus vikaro Romoje kardinolo Angelo De Donatiso (Andželo De Donatiso) pareiškime.

Katalikai buvo atleisti nuo pareigos dalyvauti sekmadienio mišiose.

Vatikanas kelias dienas nenorėjo imtis drastiškų priemonių ir uždaryti garbinimo vietų šioje katalikiškoje šalyje, bet dabar taip pat uždarė turistams savo muziejus ir net Šv. Petro baziliką.

Visos mišios, vestuvės ir laidotuvės visoje šalyje taip pat atšaukiamos.

Tačiau kai kurie bažnyčių pastatai liks atidaryti, jei tikintieji paisys vyriausybės nustatytų taisyklių ir būdami viduje laikysis bent per metrą vienas nuo kito.

Kol kas neaišku, kada Romos bažnyčios praėjusį kartą buvo masiškai uždarytos. Naciai ir Italijos fašistai Antrojo pasaulinio karo metais tuometinio popiežiaus Pijaus XII neišleisdavo iš Vatikano, bet kai kurios Romos bažnyčios karo metu buvo atidarytos.

Pats popiežius Pranciškus yra persišaldęs ir atsargumo sumetimais su tikinčiaisiais bendrauja per tiesiogines transliacijas internetu.

Lombardija svarsto uždaryti parkus

Koronaviruso smarkiai paveikto Italijos Lombardijos regiono vadovas Attilio Fontana svarsto apie dar drastiškesnes priemones infekcijai suvaldyti. Be kita ko, vertinama galimybė uždaryti parkus ir skverus.

„Mes negalime leistis užvaldomi baimės, tačiau negalime ir būti neatsargūs. Taisyklių būtina paisyti visuomenės labui“, – sakė A. Fontana, kuri cituoja žiniasklaida. Uždarydamos parkus, sveikatos tarnybos nori užkirsti kelią karantinuotiems italams leisti laiką lauke ir čia burtis į grupes nesilaikant saugios vieno metro distancijos.

Lombardija yra labiausiai viruso paveiktas Italijos regionas. Ketvirtadienį čia pranešta apie 127 naujus mirties atvejus. Mirusiųjų skaičius nuo epidemijos pradžios čia išaugo iki 744.

Ispanijos šiaurėje karantinuoti keturi miesteliai

Ispanijos šiaurės rytuose esančioje Katalonijoje ketvirtadienį buvo karantinuoti keturi miesteliai, pranešė civilinės saugos agentūra.

66 tūkst. gyventojų Igvalados, Odenos, Santa Margarida de Monbujo ir Vilanova del Kamio miesteliuose „negali išvykti iš savo urbanistinių centrų“, bet gali išeiti iš namų, sakoma pranešime, kuriame cituojamos Katalonijos valdžios instrukcijos.

Katalonijos sveikatos apsaugos ministrė Alba Verges (Alba Berdžes) reporteriams sakė, kad sparčiai augant užsikrėtimo atvejų skaičiui valdžia didžiausią dėmesį skirs 40 tūkst. gyventojų turinčiai Igvaladai, esančiai tik už 70 km nuo regiono sostinės Barselonos.

Ketvirtadienį Igvaladoje buvo 58 ligos atvejai – 38 daugiau nei trečiadienį.

Portugalija uždaro mokyklas

Portugalija, siekdama pažaboti naujojo koronaviruso plitimą, nuo pirmadienio uždaro visas šalies mokyklas, paskelbė ministras pirmininkas Antonio Costa (Antoniju Košta).

Šis sprendimas, paveiksiantis daugiau kaip 1,6 mln. vaikų ir paauglių, galios iki balandžio 9-osios.

A. Costa taip pat paskelbė virtinę „laikinų“ priemonių, įskaitant naktinių klubų veiklos sustabdymą ir lankytojų skaičiaus ribojimą senjorų globos namuose.  

Šalyje taip pat buvo uždrausti vieši renginiai uždarose patalpose su daugiau kaip tūkstančiu žmonių, taip pat renginiai atvirose erdvėse su daugiau kaip 5 tūkst. žmonių,

Portugalijoje iki šiol patvirtinti 78 susirgimo naujojo koronaviruso sukeliama liga COVID-19 atvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių