Quantcast

Rinkėjų aktyvumas JAV gali būti didžiausias per šimtmetį

Rinkėjų aktyvumas JAV prezidento rinkimuose šiais metais gali būti didžiausias per šimtmetį, praneša agentūra „Reuters“.

Remiantis ketvirtadienį paskelbtais Floridos universiteto projekto  „JAV rinkimai“ duomenimis, likus kiek daugiau nei dešimčiai dienų iki lapkričio 3-iąją vyksiančių rinkimų savo balsą jau yra atidavę 47 mln. piliečių. Tai yra daugiau nei iš anksto ar paštu balsavusių rinkėjų skaičius per 2016 metų prezidento rinkimus.

Universiteto statistika rodo, kad balsavusiųjų jau yra 47,095 mln. 2016-aisiais iki rinkimų dienos savo balsą buvo atidavę 47,015 rinkėjų. Projekto vadovas Michaelis McDonaldas prognozuoja, kad rinkimuose dalyvaus 150 mln. amerikiečių. Tai būtų 65 proc. balsavimo teisę turinčių piliečių. Jei prognozės pasitvirtins, rinkėjų aktyvumas šiais metais bus didžiausias nuo 1908 metų.

Rinkėjai dar prieš lapkričio 3-iąją aktyviai dalyvauja rinkimuose, nes dėl pandemijos daugelis valstijų palengvino balsavimą paštu ir išankstinį balsavimą. Aktyvumą gali lemti ir amerikiečių mobilizacija renkantis tarp dabartinio prezidento Donaldo Trumpo ir jo konkurento Joe Bideno.

Apklausose šalies mastu J. Bidenas lenkia D. Trumpą, tačiau valstijose, kurios gali nulemti rinkimų baigtį, jų šansai yra apylygiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aktyvumas r o d o ,

aktyvumas r o d o ,  portretas
kad amerikiečiai ATSIBUDO ir jiems svarbu i š l a i k y t i tai ką turi. --- Paskutinių dešimtmečių politinės MANIPULIACIJOS neišvengiamai s k u r d i n a jų gyvenimą, juk NEATSITIKTINAI JAV politikai s u p r i e š i n o GYVENTOJUS į dvi stovyklas , VIENI iš jų siekia sugrįžti ir pratęsti gyventojų ALINIMĄ, kiti /Trampas--išlaikyti buvusią Amerikos galybę.--ĮVYKIAI amerikoje rodo , kad ŽLUNGA JAV dominavimas pasaulyje ,ir tai natūralu--juk VISOS imperijos pasaulyje ž l u g o, ne išimtis ir JAV.

Amerikoje

Amerikoje portretas
spresis ir musu, ir pasaulio likimas.Nugalejus demokratui, bus padarytas zingsnis i savinaika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių