Quantcast

„Reuters“ vyriausiojo redaktoriaus pareigos pirmą kartą atiteko moteriai

Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad nuo kitos savaitės agentūros vyriausiojo redaktoriaus pareigas perims Alessandra Galloni (Alesandra Galoni), tapsianti pirmąja moterimi, vadovausiančia šiai tarptautinei agentūrai per 170 metų jos gyvavimo istoriją.

A. Galloni pakeis atsistatydinantį Stepheną J. Adlerį (Stiveną J. Adlerį), sakoma „Thomson Reuters“ pareiškime.

47 metų A. Galloni sakė esanti „sujaudinta“ jai suteiktos galimybės „vadovauti pasaulinio lygio agentūrai, kurioje dirba talentingi, atsidavę ir įkvepiantys žurnalistai“.

Romoje gimusi A. Galloni kalba keturiomis kalbomis. Savo karjerą ji pradėjo „Reuters“ italų tarnyboje, 2013 metais grįžo į agentūrą kaip Pietų Europos biuro redaktorė, o vėliau tapo tarptautine atsakingąja redaktore.

Per 13 metų pertrauką, kai buvo pasitraukusi iš agentūros, A. Galloni dirbo verslo leidinyje „Wall Street Journal“ Niujorke, Londone, Paryžiuje ir Romoje, specializavosi verslo ir ekonomikos naujienose.

„Tokiu metu, kai pasauliui labai reikalinga nepriklausoma, nešališka žurnalistika, mes rimtai žiūrime į poreikį išplėsti visų mūsų klientų horizontus. Alessandra kaip tik tai padarys“, – sakė „Thomson Reuters“ prezidentas ir generalinis direktorius Steve'as Haskeris (Stivas Haskeris).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių