Quantcast

Retas rožinis deimantas bus parduodamas aukcione Ženevoje

Ženevoje lapkritį vyksiančiame aukcione bus parduodamas itin retas milžiniškas brangakmenis „Fortune Pink“, už kurį tikimasi gauti iki 35 mln. dolerių (36 mln. eurų), pirmadienį pranešė aukciono rengėjai.

Aukcionų namai „Christie's“ teigė, kad daugiau nei 18 karatų ryškios spalvos brangakmenis yra didžiausias tokios kokybės kriaušės formos rožinis deimantas, kada nors pasiūlytas parduoti aukcione.

Brangakmenis, kuris lapkričio 8 dieną bus pirmą kartą pristatytas aukcione, buvo įvertintas 25–35 mln. dolerių (26–36 mln. eurų).

Spindintis rausvas akmuo, pritvirtintas prie žiedo, kurį iš abiejų pusių supa dideli balti deimantai, sveria lygiai 18,18 karato.

„Christie's“ pabrėžė, kad šis skaičius laikomas laimingu Azijoje, kur jis reiškia „neabejotiną klestėjimą“, ir teigė, kad tikisi, jog deimantas „sulauks kolekcininkų susidomėjimo visame pasaulyje“.

„Svoris – 18,18 karato... iš tiesų atneša sėkmę naujam savininkui“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Christie's“ vyresnioji juvelyrikos specialistė Angela Berden (Andžela Berden).

„Tai nuostabus akmuo, labai retai galima rasti tokio dydžio rožinį deimantą, ryškiai rožinį deimantą, – sakė ji. – Šio akmens spalvos sodrumą... taip sunku rasti gamtoje, o kai randi tokio svorio, tokios spalvos ir labai skaidrų kristalą, tai tikrai retas atvejis. (...) Šiuo metu nežinočiau, kur rasti kitą“.

Nors „Fortune Pink“ yra didžiausias ryškiai rožinės spalvos kriaušės formos deimantas aukcione, anksčiau jame buvo parduodami ir didesni pagalvėlės formos rožiniai deimantai.

2018 metais „Christie's“ pardavė 18,96 karato rožinį deimantą „Winston Pink Legacy“, už kurį buvo gauta daugiau nei 50 mln. dolerių (52 mln. eurų) – tai buvo naujas tokių brangakmenių rekordas vienam karatui.

Tuo metu 2017 metais vykusiame „Sotheby's“ aukcione nepavyko parduoti milžiniško 37,3 karatų deimanto „Raj Pink“, kuris buvo įvertintas iki 30 mln. dolerių (31 mln. eurų).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių