Quantcast

„Renault“ būstinėje – krata dėl buvusio vadovo prabangių vestuvių

Prancūzijos teisėsaugos pareigūnai atliko kratą „Renault“ būstinėje Paryžiuje dėl buvusio „Renault“ vadovo Carloso Ghosno galimai už įmonės lėšas iškeltos prabangios vestuvių šventės Versalio rūmuose.

Pasak su tyrimo eiga susipažinusių šaltinių, korupciją ir finansinius nusikaltimus tiriantys pareigūnai kratą „Renault“ būstinėje atliko trečiadienį.

Pačios „Renault“ atstovai patvirtino, kad krata yra atliekama, o bendrovė, pasak jų, „visiškai bendradarbiauja su teisėsauga“.

Buvęs „Renault“ ir „Nissan“ generalinis direktorius C. Ghosnas jau laukia teismo Japonijoje dėl kaltinimų sukčiavimu ir lėšų pasisavinimu. Savo vestuves autopramonės magnatas surengė 2016-ųjų spalį garsiuosiuose Versalio rūmuose.

C. Ghosnas yra įtariamas mainais už finansinę „Renault“ paramą Versaliui gavęs nemokamą vestuvių puotą XVII a. Karaliaus Saulės – Liudviko XIV – rūmuose.

Versalio rūmų valdytojai, pasak Prancūzijos teisėsaugos, mainais už „Renault“ paramą atleido C. Ghosną nuo įprasto 50 tūkst. eurų rūmų nuomos mokesčio. Prokurorai įtaria C. Ghosną netinkamai panaudojus įmonės lėšas ir nesumokėjus mokesčių.

Anksčiau C. Ghosno advokatas Jeanas-Yves Le Borgne tvirtino, kad C. Ghosnas manė, jog Versalio rūmų nuoma „nieko nekainuoja“, nes jis esą niekada negavo jokios sąskaitos už surengtą vestuvių puotą.

65 metų amžiaus C. Ghosnas buvo sulaikytas Japonijoje pernai lapkritį. Už grotų jis praleido daugiau nei 100 dienų, kol buvo paleistas už užstatą.

Japonijos teisėsauga C. Ghosną kaltina neapskaičius milijonų dolerių „Nissan“ pelno, kurį, kaip įtariama, magnatas naudojo asmeninėms išlaidoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių