Quantcast

R. T. Erdoganas susitiks su Putinu aptarti JAV pajėgų išvedimo iš Sirijos

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) antradienį sakė planuojantis asmeniškai susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir aptarti JAV pajėgų išvedimą iš Sirijos, pranešė turkų laikraštis „Sabah“.

Pasak R. T. Erdogano, netrukus oficiali Turkijos delegacija apsilankys Maskvoje ir šios išvykos metu gali būti suplanuotas jo susitikimas su V. Putinu.

„JAV savo darbą atliko“, – pabrėžė R. T. Erdoganas, kalbėdamas apie Vašingtono sprendimą išvesti savo karius iš Sirijos.

Praėjusią savaitę JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pribloškė sąjungininkus ir Amerikos pareigūnus savo įsakymu išvesti sausumos pajėgas iš karo nualintos Sirijos.

D. Trumpas tvirtai gynė savo sprendimą išvesti 2 tūkst. karių pajėgas iš Sirijos ir pareiškė, kad jo šalis nenori būti Artimųjų Rytų „policininkė“. Be kita ko, jis tvirtino, kad džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) jau yra nugalėtas.

Tuo tarpu Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas antradienį interviu naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, jog Maskva tikisi, kad tiesioginė telefono linija tarp Rusijos ir JAV kariškių, atidaryta siekiant užkirsti kelią potencialiems susirėmimams, veiks toliau nepaisant būsimo JAV karių išvedimo iš Sirijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hw

Hw portretas
Trumpui pirma reiktu galva persišbiėst.

to zelemunčikas

to zelemunčikas portretas
jų draugystė baigėsi tuom, kad vienam teko nunuodyti savo šunį o kitam pritrūko tušonkės....Tiesa, paskui jos gavo iš lendlizo ir išgyveno.

tai te jie smogia visam pasauliui

tai te jie smogia visam  pasauliui portretas
ir gyvena sau rašoje vieni.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių