Quantcast

R. T. Erdoganas ragina Briuselį išpildyti pažadą ir priimti Turkiją į ES

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) paragino Europos Sąjungą išpildyti savo pažadus.

„Išpildykite Ankarai duotus pažadus, pradedant nuo pilnateisės narystės ES iki migrantų temos. Tai leis greitai ir maksimaliai efektyviai tęsti bendradarbiavimą“, – sekmadienį sakydamas kalbą Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) nariams sakė jis.

Anot Turkijos prezidento, Turkija save laiko neatskiriama Europos dalimi.

Savo ruožtu Europos Sąjungos atstovai teigia, kad supranta Turkijos sunkumus, tačiau nemano, kad tuo galima pateisinti agresyvų Turkijos elgesį regione.

„Taip, Turkijos kaimynystė yra problemiška. Ir, taip, ji priima milijonus pabėgėlių, už ką mes palaikome ją ženkliu finansavimu. Tačiau niekas iš to negali pateisinti jos mėginimų įbauginti kaimynus“, – anksčiau šiais metais sakė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

Ji taip pat pažymėjo, kad Turkija geografiškai yra išsidėsčiusi arti Europos Sąjungos ir visuomet bus artima jos kaimynė, tarpusavio supratimo tarp Ankaros ir Briuselio daugėja.

Spalį Europos Komisijos paskelbtoje ataskaitoje nurodoma, kad „Turkija išlieka svarbvia Europos Sąjungos partnere, tačiau ir toliau tolsta nuo ES ir smarkiai atsilieka demokratijos, teisės viršenybės, pagrindinių teisių ir teismų nepriklausomybės srityse“.

„Kaip ES Taryba teigė 2018 ir 2019 metais, derybos su Turkija faktiškai pateko į aklavietę“, – pabrėžiama dokumente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angela M.

Angela M. portretas
Jebanulsa :)

Anonimas

Anonimas portretas
Zinot is Briuselio pyderu visko galima laukti. kad priims. Ne be reikalo veza milijonais muslimus ir Afrikos nigerius.

ogi

ogi portretas
jis laukia ka nutars bidenas kol jo dar neasod ino Trumpas....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių