Quantcast

V. Putinas kartu su kitais lyderiais oficialiai atidarė „TurkStream"

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kartu su Turkijos ir Serbijos kolegomis Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) ir Aleksandru Vučičiumi, Bulgarijos premjeru Boiku Borisovu trečiadienį oficialiai atidarė dujotiekį „TurkStream“, Stambulo Chaličo konferencijų centre pasukdami simbolinę sklendę.

„Tegul šis projektas atneša sėkmę visiems!“ – pareiškė Turkijos prezidentas, pabrėždamas, kad rusiškos dujos šiuo vamzdynu per Juodąją jūrą ir Turkiją pateks į Balkanus, o Turkiją tikisi tapti Viduržemio jūros rytinio regiono energetikos centru.

„Tiesiant „TurStream“ buvo panaudotos pažangios inovatyvios technologijos, kurios leido mums užtikrinti maksimalų ekonominį dujų transportavimo efektyvumą, garantuoti dujotiekio saugumą ir ekologiškumą“, – per dujotiekio atidarymo ceremoniją pabrėžė V. Putinas.

930 kilometrų ilgio „TurkStream“ povandeninė dalis per Juodąją jūrą baigta tiesti 2018-ųjų lapkritį, o pernai vamzdynas nutiestas per Turkiją. Tranzitinio vamzdyno Bulgarijoje tiesimas užsivėlino dėl rangovų konkurso rezultatų ginčų teismuose, o Serbija savąją vamzdyno atkarpą, įskaitant tranzitinę jos dalį, jau nutiesė. Vengrija papildomo dujotiekio nuo pasienio su Bulgarija tiesti kol kas nepradėjo.

Ukrainą aplenkiantis „TurkStream“ – dviejų gijų dujotiekis, kurių kiekvienos metinis pralaidumas – 15,75 mlrd. kubinių metrų. Pirmoji gija skirta Turkijos, o antroji – Europos rinkai, iš jų 3,5 mlrd. kubų – Bulgarijai, 2,5 mlrd. kubų – Serbijai, 6 mlrd. kubų – Vengrijai, o likusi dalis – kitoms importuotojoms.

Realiai rusiškos dujos per „TurkStream“ pradėtos pumpuoti sausio 1-ąją, kol kas tik į Turkiją, Bulgariją, Graikiją ir Šiaurės Makedoniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ei patriotai, netekot žado ? Nebeišmekenat nei žodžio ? Kur jūs ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių