Quantcast

R. Pratasevičiaus tėvas: tai, kas vyksta, kelia siaubą

  • Teksto dydis:

Pasirodžius valstybinės televizijos ONT interviu su Baltarusijos opozicijos tinklaraštininku Ramanu Pratasevičiumi, jo tėvas Dzmitras Pratasevičius sako, kad šis interviu yra prievartos, kankinimų ir bauginimų rezultatas.

Pasak jo, Baltarusijos valstybinio kanalo žurnalistas turi daugiau teisių nei advokatas, kuriam jau penkias dienas neleidžiama susitikti su Ramanu.

„Tai, kas vyksta, kelia siaubą. Man, kaip tėvui, labai sunku. Jei kas nors žiūrėjo šį filmą, tai galėjo pastebėti, kad Ramano viduje vyksta nuolatinė kova tarp to, ką jis turi pasakyti, ir tarp to, ko jis niekada gyvenime nepasakytų. Ir tai labai matoma jo veide. Esu įsitikinęs, kad tai yra daugiau nei savaitės buvimo KGB kardomojo kalinimo požemiuose, patyčių, kankinimų pasekmės. Iš pradžių bandė jį pasmaugti, sumušti, dabar matomi antrankių pėdsakai. Kiek jis juose buvo laikomas – baisu net įsivaizduoti. Jis buvo įbaugintas. Ir dabar niekas nežino, kur jis yra, gal net jam prikimšo kažkokios psichotropinės medžiagos – nežinau, mūsų valdžios niekas negali sustabdyti“, – currenttime.tv teigė R. Pratasevičiaus tėvas.

„Mes puikiai pažįstame savo sūnų. Mūsų sūnus niekada nepripažins to, ko nepadarė. Kai kurie sako: „Čia jis kalba be popieriaus lapo, jis prisipažįsta“. Jūs suprantate, Romanas yra gana išsilavinęs, protingas žmogus, jis puikiai supranta, ką reikia pasakyti. Todėl neabejoju: tai, ką sako Romanas, yra jo bauginimo rezultatas, nuolatinio psichologinio, fizinio smurto prieš jį rezultatas. Tai yra rezultatas to, kad jis paprasčiausiai buvo įbaugintas, jam grasinta galbūt merginos gyvybe ir jo gyvenimu, aš nežinau, man sunku įsivaizduoti ir sunku apskritai apie tai kalbėti“, – sakė aktyvisto tėvas.


Primename, kad Baltarusijos opozicijos tinklaraštininkas R. Pratasevičius, sulaikytas per keleivinio lainerio priverstinį nutupdymą Minske, ketvirtadienį pasirodė valstybinės televizijos parodytame emocingame interviu, kurį jo artimieji ir aktyvistai laiko išgautu prievarta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marita

Marita portretas
Duobė iškasta, kartais aukų rankomis, kryžius, prikalamas žmogus ir...duobėn. ,,Azovai'' labai žiaurūs, patys filmuodavo. Teko matyt filmuotą egzekuciją.

Tikriausiai kažkokia informacija yra

Tikriausiai kažkokia informacija yra portretas
Jei sūnus iš tikrųjų kovojo "Azov" smogikų būryje, tai tėvų nuoširdžiai gaila.

>

> portretas
> Sakote kalinamas ir "kankinamas" be jokio reikalo? Gal žinote kokioje valstybėje vieši raginimai nuversti teisėtą valdžią, kelti riaušes ir neramumus žiniasklaidos kuria finansuoja priešiškos valstybės pagalba nėra nusikaltimas? Visose civilizuotose valstybėse tai traktuojama kaip Tėvynės išdavystė ir antivalstybinė veikla, o dalyvavimas samdinių bataliono veikloje žudant už pinigus jau kita tema.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių