Quantcast

R. Pratasevičiaus tėvai prašo A. Merkel pagalbos

  • Teksto dydis:

Baltarusijos opozicionieriaus Romano Pratasevičiaus tėvai prašo Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pagalbos, kad jų sūnus būtų paleistas į laisvę.

„Labai prašome jūsų padėti mums, kad visi nekalti asmenys būtų paleisti iš kalėjimų, – Vokietijos laikraščiui „Bild“ sakė Natalija ir Dmitrijus Pratasevičiai. – Kiekviena diena, ne, kiekviena valanda, kuri praeina, kainuoja nekaltų žmonių, įskaitant vaikų, gyvybes“.

R. Pratasevičius buvo sulaikytas Minsko oro uoste kartu su drauge, kai baltarusių tarnybos prievarta nutupdė „Ryanair“ lėktuvą, kuriuo jie skrido. Tai sukėlė tarptautinį pasipiktinimą. ES tada sugriežtino sankcijas autoritariškai valdoma šaliai.

Praėjusią savaitę Baltarusijos valstybinė televiziją parodė akivaizdžiai prievarta išgautą interviu su 26 metų žurnalistu. Jame R. Pratasevičius prisipažįsta rengęs protestus. Jis interviu giria ir Aliaksandrą Lukašenką, o tada apsipila ašaromis.

„Prašome, sustabdykite A. Lukašenką“, – sakė R. Pratasevičiaus tėvai, kreipdamiesi į A. Merkel. Jie patys prieš dešimt mėnesių pabėgo į Lenkiją, nes dėl sūnaus darbo Baltarusijoje jautė grėsmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Įdomiausia, kad mūsų broileriniai puikiai žinojo apie jo darbelius ir sukruvintas rankas, jaunėlis anūkėlis iš karto pradėjo klykti esą jam gresia aukščiausia bausmė, o juk už Tėvynės išdavyste ir neramumų kurstymą tokia nenumatyta BY baudžiamajame kodekse. Išklojo "didvyris" viską, kad tik Donecko teisėsaugai neišduotų, nes ten už vykdytas civilių gyventojų žudynes " vyška".

Dalia

Dalia  portretas
Mat ko užsimanė.Kas čia būtų,jei visus paleidinėtų.Išsiaisins apsišikimo lygį,bus teismas ir išleis.

Sigis

Sigis portretas
Reikėjo galva galvoti o ne šikna. Už viską reikia susimokėti. Jūs tėveliai irgi matyt geri jei Lenkijoje ganotės....
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių