Quantcast

PSO vadovas: norėdami užbaigti pandemiją, dar turime daug ką nuveikti

Koronaviruso pandemija dar toli gražu nesibaigė, pirmadienį per virtualų metinį susitikimą įspėjo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

„Realybė yra ta, kad vis dar turime daug ką nuveikti, kad užbaigtume šią pandemiją, – teigė jis. – Mus džiugina, kad pasauliniu mastu toliau mažėja infekcijos atvejų ir mirčių, tačiau būtų milžiniška klaida, jei kuri nors šalis manytų, kad pavojus praėjo.“

Jis pabrėžė per pandemiją įprastomis tapusių atsargumo priemonių svarbą: socialinė distancija, rankų plovimas, veido kaukių dėvėjimas ir tolygaus vakcinų paskirstymo užtikrinimas.

PSO jau kurį laiką kritikuoja faktą, kad turtingos valstybės įsigijo milžinišką sunkiai pasiekiamų vakcinų kiekį ir jau skiepija jaunus ir sveikus žmones, kai skurdesnės šalys neturi pakankamai vakcinų paskiepyti sveikatos priežiūros darbuotojus ir tuos, kurie susiduria su didžiausia infekcijos rizika.

„Vieną dieną, tikiuosi, ta diena ateis greitai, pandemija bus mūsų užnugaryje, – kalbėjo T. A. Ghebreyesusas. – Tačiau liks psichologinių randų tiems, kurie prarado artimųjų, sveikatos darbuotojams, kurie dirbo iki lūžio taško, ir milijonams įvairaus amžiaus žmonių, kuriems ištisus mėnesius teko praleisti vienatvėje.“

Posėdyje dalyvavusieji susitarė lapkritį vėl susiburti ir pradėti rengti sutartį, kurios tikslas būtų užtikrinti, kad pasaulis būtų tinkamai pasirengęs kitai pandemijai. Vienas iš sutarties tikslų būtų užtikrinti geresnį bendradarbiavimą kitos sveikatos krizės metu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių