Quantcast

PSO vadovas gyrė D. Trumpą už prisiimtą atsakomybę kilus koronaviruso pandemijai

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas trečiadienį pagyrė JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), kad jis „ėmėsi atsakomybės“ vadovauti atsakui į susirgimą COVID-19 sukeliančio koronaviruso pandemiją.

Per virtualią spaudos konferenciją PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas) sakė, kad Jungtinių Tautų sveikatos apsaugos agentūra ne kartą ragino valstybių vadovus organizuoti „ištisų vyriausybių“ atsaką į naująjį koronavirusą.

„Jis daro būtent tai, ir tai vertiname, nes kovai su pandemija reikalingas politinis įsipareigojimas“, – sakė pareigūnas, turėdamas omenyje D. Trumpą.

Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas anksčiau perspėjo, kad šalys, įvedančios karantiną savo gyventojams, privalo protingai išnaudoti laiką ir imtis kitų intensyvių priemonių, įskaitant didelio masto testavimą ir viruso pernašos grandinių aiškinimąsi. PSO ir kiti ekspertai sakė, kad pandemija piką gali pasiekti praėjus ne vienam mėnesiui, tad per anksti sušvelninus suvaržymus virusas galėtų atsigauti.

Antradienį D. Trumpas užsiminė, kad karantino priemonės Jungtinėse Valstijose galėtų būti atšauktos iki Velykų, ir prognozavo, kad bažnyčios šalyje būtų „sausakimšos“.

“Žinau, kad jis daro viską, ką gali“, – sakė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas ir pridūrė, kad su JAV prezidentu neseniai kalbėjosi.

“Tikiu, kad toks politinis pasišventimas ir politinė lyderystė gali atnešti pokyčių arba sustabdyti šią pandemiją“, – pridūrė PSO vadovas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių