Quantcast

Protestai Čekijoje: sustabdykite karą, sustabdykite NATO

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai žmonių šeštadienį susirinko į Čekijos sostinėje surengtą antivyriausybinį mitingą, kuriame reiškė pasipiktinimą dėl didelės infliacijos ir reikalavo nutraukti karinės paramos teikimą Ukrainai.

Mitingą Prahos Vaclovo aikštėje, kaip kovos su skurdu renginį, organizavo nauja politinė partija, pasivadinusi PRO. Dalyviams reikalaujant koalicinės vyriausybės atsistatydinimo, partijos lyderis Jindrichas Raichlas sakė, jog jie nori, kad „vyriausybė visų pirma rūpintųsi Čekijos piliečių interesais“.

Jo vadovaujama politinė partija dėl kylančių energijos kainų kaltina Europos Sąjungą. Infliacija Čekijoje, sausį siekusi 17,5 proc., vasarį smuktelėjo iki 16,7 procento.

Daug dėmesio šeštadienį surengtame mitinge buvo skirta ir Ukrainai ir minia ragino ieškoti taikaus karo sprendimo. Kai kurie žmonės ant savo krepšių buvo nusipiešę raidę „Z“, tapusią Rusijos kariuomenės simboliu.

„Sustabdykite karą, sustabdykite NATO“, – skandavo jie.

Čekija Kyjivo vyriausybę tvirtai remia nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios. Šalis yra perdavusi ginklų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir suteikusi prieglobstį pusei milijono pabėgėlių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeČekijaprotestaiNATORusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių