Quantcast

Prokremliški rusų baikeriai išsiruošė į „patriotinį“ žygį į Berlyną

  • Teksto dydis:

Šimtai Kremliui lojalių baikerių, priklausančių ar prijaučiančių motociklininkų klubui „Naktiniai vilkai“, šeštadienį išriedėjo į Maskvos gatves, pradėję „patriotinį“ žygį per Europą.

Baikerių kolona, kuriai vadovauja klubo įkūrėjas ir lyderis Aleksandras Zaldostanovas, pravarde „chirurgas“, siekia užbaigti žygį Berlyne iki gegužės 9 dienos.

Keli žygio dalyviai mojavo Rusijos ir Sovietų Sąjungos vėliavomis. Kai kurie prie savo motociklų buvo pritvirtinę raidę „Z“, kuri yra tapusi 2022 metų vasarį Rusijos Ukrainoje pradėtos „specialiosios karinės operacijos“ simboliu.

Žygiui, pavadintam „Pergalės keliais“, buvo parinktas tradicinis Rusijos puolimo Ukrainoje šūkis: „Savų nepaliekame“.

Pasak organizatorių, planuojama, kad iki gegužės 1-osios motociklų kolona pasieks Volgogradą – buvusį Stalingradą, kur vyko kruvinas sovietinių ir nacistinės Vokietijos pajėgų mūšis, tapęs Antrojo pasaulinio karo lūžio tašku.

Iš Volgogrado kolona pajudės į Rytų Ukrainos Donbaso regioną, kur verda mūšiai ir kur baikeriai dalys humanitarinę pagalbą civiliams ir rusų kariams.

„Donbaso gyventojai ir mes, esame tokie pat žmonės“, – naujienų agentūrai AFP sakė 34 metų Artiomas, prieš prisijungdamas prie kolonos.

A. Zaldostanovui, kuris save vadina Rusijos prezidento Vladimiro Putino „draugu“, yra paskelbtos Vakarų sankcijos dėl jo paramos Krymo aneksijai 2014 metais ir Rusijos invazijai į Ukrainą.

2015 metų gegužę jis nebuvo įleistas į Lenkiją, kur jis norėjo organizuoti „motociklų pergalės žygį“ per Europą.


Šiame straipsnyje: Naktiniai vilkairusų baikeriaiKremliusBerlynaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių