Quantcast

Princas Harry ir Meghan oficialiai lieka be titulo ir turės grąžinti pinigus

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos princas Harry (Haris) ir jo žmona Meghan (Megan) sutiko atsisakyti savo karališkųjų titulų ir nebegaus viešųjų lėšų, šeštadienį paskelbė Bakingamo rūmai.

Tai yra dalis jų susitarimo su karaliene, kad jiedu galėtų daugiau asmeninio laiko praleisti Kanadoje.

Tokį istorinį pranešimą Bakingamo rūmai išplatino po daugiau nei savaitę trukusių intensyvių privačių derybų, kurių tikslas buvo suvaldyti šoką sukėlusio poros pranešimo apie norą nebebūti aukšto rango karališkosios šeimos nariais padarinius.

Susitarimas reiškia, kad į karalienės Elizabeth (Elžbietos) II anūką Harry ir jo amerikietę žmoną Meghan nebebus kreipiamasi „karališkoji didenybė“. Toks pats likimas ištiko ir Harry velionę motiną princesę Dianą po šios 1996 metais įvykusių skyrybų su princu Charlesu (Čarlzu).

„Po daugelio mėnesių pokalbių ir pastaruoju metu įvykusių diskusijų man malonu pranešti, kad kartu mes radome konstruktyvų ir paremiantį būdą mano anūkui ir jo šeimai gyventi toliau, – išplatintame pareiškime sakė 93 metų monarchė. – Pripažįstu, kad dėl didžiulio pastarųjų dvejų metų dėmesio jie susidūrė su iššūkiais, ir palaikau jų norą gyventi labiau nepriklausomą gyvenimą.“

„Kiečiausias įmanomas „Megxitas“

Britanijos karalienė turėjo omenyje Harry ir Meghan kovą su žiniasklaida ir tai, kad spalį jie padavė į teismą kelis laikraščius dėl kišimosi į jų privatų gyvenimą.

Elizabeth II pabrėžė, jog „ypač didžiuojasi, kaip Meghan greitai tapo viena iš šeimos narių“, ir palinkėjo porai „laimingo ir ramaus naujo gyvenimo“.

Atskirame Bakingamo rūmų išplatintame pareiškime nurodoma, jog „į Sasekso kunigaikštį ir kunigaikštienę nebebus kreipiamasis „karališkoji didenybė“, nes jie nebėra dirbantys karališkosios šeimos nariai“.

„Kaip sutarta pagal šią naują tvarką, jie supranta, kad jiems nebereikės atlikti karališkųjų pareigų, įskaitant oficialius karinius susitikimus. Jie nebegaus viešųjų lėšų už karališkųjų pareigų vykdymą“, – nurodoma pareiškime.

Taip pat sutarta, jog pora grąžins 2,4 mln. svarų (2,8 mln. eurų) mokesčių mokėtojų pinigų, kurie buvo išleisti renovuoti jiems skirtą Frogmoro kotedžą netoli Vindzoro pilies.

Didžioji dalis Britanijos žiniasklaidos tokį sprendimą interpretavo kaip karalienės bausmę Harry ir Meghan. Karalienė „smogė geležiniu kumščiu“, pareiškė „Sky News“ karališkosios šeimos gyvenimą komentuojantis Alastairis Bruce'as (Alisteris Briusas).

„Nesuklyskite, šeštadieninis pareiškimas yra kiečiausias įmanomas „Megxitas“, – laikraščiui „The Daily Telegraph“ sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kiek pas tą Meghan lenkiško kraujo?..

Ir gerai karaliene padare

Ir gerai karaliene padare portretas
Sveikintinas sprendimas!!!

O man

O man portretas
Poxui tie karaliai
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių