Quantcast

Prie Gran Kanarijos krantų išgelbėta pusšimtis migrantų

Ispanijos pakrančių apsauga prie Gran Kanarijos krantų išgelbėjo pusšimtį migrantų, kurie plaukdami nedidele valtimi bandė pasiekti Kanarų salas, praneša dpa.

Gelbėtojų laivas Atlanto vandenyne, už 18 km nuo Gran Kanarijos, išgelbėjo 47 migrantus iš Užsachario Afrikos valstybių ir nugabeno juos į salą.

Nors Kanarų salos yra viso labo už 100 km nuo Vakarų Afrikos, tačiau plaukti mažomis valtimis pavojinga, nes jos gali nepasiekti kelionės tikslo ir likti dreifuoti Atlanto vandenyne.

Vis dėlto žmonės bando pasiekti Ispaniją per Kanarų salas, nepaisydami pavojų. 2019 m. 2 300 migrantų atplaukė į šias salas. Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM) duomenimis, 150 žmonių nuskendo kelionės metu. Tačiau tikrasis aukų skaičius nežinomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gaila Kanaru salu. Prapuole. Greit virs visisku siusklynu.

Bočelis

Bočelis portretas
Labai teisingai, kurgi Lietuviai važiuoja atostogauti...į Gran Kanarija, ir negrai pavarge nuo tingėjimo. Kelis metelius atsipūs ir parodys Europai ką gali, kaip ir Amerikoje.

...

... portretas
Gal gyvūnėlių globėjai ir skėrius gelbėja?.. o triukšmo dėl 'genocido prieš covid virusą' (dezinfekcinių priemonių naudojimo) jie dar nekelia?..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių