Quantcast

Prezidento posto sieksiantis buvęs Niujorko meras: atsiprašau už savo klaidas

JAV prezidento posto sieksiantis buvęs Niujorko meras Michaelis Bloombergas pripažino klaidas per tuometę savo kadenciją. Demokratas savo kalboje Niujorke atsiprašė už savo įvestą taktiką „stop and frisk“ („stabdyk ir apieškok“), kai policininkai galėjo savavališkai kontroliuoti žmones.

Vėliau ši taktika buvo pripažinta antikonstitucine. „Pernelyg daug nekaltų žmonių tada buvo sustabdyti“, dauguma jų – juodaodžiai ir lotynų amerikiečiai, kalbėjo 77-erių M. Bloombergas afroamerikiečių bendruomenei Brukline.

Buvęs meras pripažino per vėlai atšaukęs šias kontroles. „Aš buvau neteisus. Ir dėl to apgailestauju, – pabrėžė M. Bloombergas. – Aš padariau klaidų“. Tačiau jis pridūrė dar niekuomet nesutikęs žmogaus, kuris nėra padaręs klaidų. „Svarbiausia, ar gali jas pripažinti“, – dėstė demokratas.

Šis M. Bloombergo pasirodymas buvo įvertintas kaip susitaikymo gestas juodaodžiams ir lotynų amerikiečiams – svarbiai demokratų rėmėjų grupei, kurios paramos jam reikės siekiant prezidento posto.

M. Bloombergas, kadais įkūręs savo vardu pavadintą finansų ir žiniasklaidos įmonę, laikomas vienu turtingiausių pasaulio žmonių. Jis gali skirti milžiniškas sumas rinkimų kovai su prezidentu Donaldu Trumpu, kuris per rinkimus 2020-aisiais vėl atstovaus respublikonams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne tik AŠ, bet ir kiti atsiprašymo n e p r i i m a,

ne tik AŠ, bet ir kiti  atsiprašymo n e p r i i m a, portretas
nes esi senas p i r d i l a, ir savo laikysena juokinate pasaulį--juk valstybei to m a ž a.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių