Quantcast

Pretendentui į Baltarusijos prezidentus pateikti kaltinimai pagal tris straipsnius

Pretendentas į Baltarusijos prezidento postą Viktoras Babarika kaltinamas pagal tris šalies baudžiamojo kodekso straipsnius: pinigų plovimu, mokesčių vengimu ir kyšio davimu.

Kaip pranešė „Interfax“, ketvirtadienį Minsko miesto teisme buvo svarstoma V. Babarikos gynybos apeliacija dėl jo sulaikymo teisėtumo.
 
Mokesčių vengimu kaltinamas ir pretendento į Baltarusijos prezidentus sūnus, jo rinkimų štabo vadovas Eduardas Babarika.
 
Birželio 30 d. Minsko Centro rajono teismas išnagrinėjo ir atmetė V. Babarikos skundą dėl jo suėmimo. Tada gynyba pranešė ketinanti apskųsti šį sprendimą Minsko miesto teismui.
 
Tėvas ir sūnus Babarikos buvo sulaikyti birželio 18 d. Pasak Baltarusijos valstybės kontrolės komiteto pareigūnų, pretendentas į prezidentus „buvo tiesioginis neteisėtos veiklos organizatorius ir vadovas“.
 
Birželio 19 d. Baltarusijos generalinis prokuroras Aliaksandras Koniukas pareiškė, kad banko „Belgazprombank“ bylos figūrantai „sukėlė grėsmę šalies nacionalinio saugumo interesams tiek finansų, tiek kitose srityse“.
 
Tą pačią dieną Baltarusijos žmogaus teisių gynėjai paskelbė V. Babariką politiniu kaliniu. Jį paleisti pareikalavo ir Europos Sąjunga.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
RUSIJOS IR BALTARUSIJOS NUSIKALTĖLIAI LIETUVAI TAMPA DIDVYRIAIS.APSPJAUK RUSĄ IR BŪSI ČIA PAGERBTAS.IDOMI PROPAGANDA.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių