Quantcast

Premjeras: karantinas JK pratęsiamas bent iki birželio 1-osios

Jungtinėje Karalystėje apribojimai dėl koronaviruso pandemijos galios bent iki birželio 1-osios, sekmadienį pranešė premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas), pristatęs atsargius planus, kaip bus švelninamas prieš septynias savaites įvestas karantinas.

Jis kreipėsi į tautą vyriausybei sulaukiant vis didesnio spaudimo išdėstyti pasitraukimo iš karantino strategiją.

„Dar ne laikas paprasčiausiai užbaigti karantiną šią savaitę“, – sakė premjeras per kreipimąsi, kuris buvo transliuojamas per televiziją.

Premjeras sakė, kad asmenys, negalintys dirbti iš namų, pavyzdžiui, dirbantieji statybose ar gamyklose, „turėtų būti aktyviai skatinami eiti į darbą“ nuo pirmadienio.

Vis dėlto jie neturėtų vykti į darbą viešuoju transportu bei privalo laikytis socialinio atstumo taisyklių, nurodė B. Johnsonas.

Pasak premjero, nuo trečiadienio bus atšaukta taisyklė, leidžianti tik vieną kartą per dieną išeiti į lauką pasportuoti.

Jis nurodė, kad žmonės galės degintis saulėje, važiuoti į kitas vietas ir sportuoti lauke, bet tik su savo namiškiais.

Ministras pirmininkas, savaitę praleidęs ligoninėje, nes sirgo koronavirusine infekcija COVID-19, pabrėžė, kad visi, būdami viešumoje, privalo laikytis socialinio atstumo taisyklių ir kad bus padidintos baudos už jų pažeidimą.

Britanijoje patvirtinta beveik 32 tūkst. mirčių, susijusių su COVID-19; pagal šį rodiklį šalis užima pirmą vietą Europoje ir antrą pasaulyje – ją lenkia tik JAV.

B. Johnsonas teigė, kad jo vyriausybė sugebėjo atlikti tam tikrus karantino sąlygų pakeitimus, nes hospitalizuojamųjų dėl COVID-19 bei su koronavirusu susijusių mirčių skaičius JK mažėja. Tačiau jis sakė, kad dabar „būtų beprotybė mesti tą laimėjimą leidžiant kilti antrai bangai“.

Jis nurodė, kad daugiau informacijos apie tai, ką jis pavadino „sąlyginiu planu“, bus pristatyta parlamente pirmadienį.

Remiantis šiuo planu, numatyta penkių fazių COVID-19 pavojaus lygio skalė, panaši į esamą saugumo grėsmių sistemą, kur vienetas atitinka žemiausią pavojaus lygį, o penketas – aukščiausią.

Mes jau esame įveikę pradinę viršūnę, tačiau dažnai pavojingesnis yra leidimasis nuo kalno.

B. Johnsonas teigė, kad JK per koronaviruso protrūkį buvo ketvirtame lygyje, o norint pereiti į trečią lygį, reikia „atsargių žingsnių“, net jei užkrečiamumo lygis visoje šalyje yra nevienodas.

„Antrame etape, anksčiausiai nuo birželio 1 dienos, mes tikimės, kad galėsime pradėti laipsniškai atnaujinti parduotuvių darbą ir etapais sugrąžinti į mokyklą pradinukus“, – pridūrė jis.

Jis teigė besitikintis, kad daugiau viešų vietų galės atsidaryti nuo liepos pradžios, jei ten bus saugu ir jos užtikrins socialinio atstumo laikymąsi.

Premjeras taip pat perspėjo, kad į šalį lėktuvais atvyksiantys žmonės privalės karantinuotis.

B. Johnsonas nurodė, kad apribojimai gali būti atnaujinti – taip pat ir atskirose vietose – jei padaugės naujų užsikrėtimo atvejų.

„Mes jau esame įveikę pradinę viršūnę, tačiau dažnai pavojingesnis yra leidimasis nuo kalno“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nešiokit savo antsnukius kad ir iki 22 amžiaus, bet visvien atiduosit galus...jus dar būtų gerai ir supančiot,....

Anonimas

Anonimas portretas
Bailiai stimpa pirmieji. Tad tegul gyvena baimėj ir toliau. Jūs pastipsit !!!

Drąsuoliams

Drąsuoliams portretas
Spaudimas baigti karantiną greičiau yra ir pas mus,ar jis pasiteisins tik ateitis parodys,bijau kad ne,ilgai nereikės laukti, matant kaip žmonės elgiasi.Drąsuoliai gali labai nusivilti,geriau keturios sienos namų, nei keturios lentos grabe
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių