Quantcast

Premjeras: atvykstantieji į Kanadą turės karantinuotis viešbučiuose

Atvykstantieji į Kanadą turės karantinuotis viešbučiuose bent tris paras – griežtai prižiūrimi ir savo sąskaita, penktadienį pranešė premjeras Justinas Trudeau (Džastinas Triudo), argumentuodamas susirūpinimu dėl naujų koronaviruso atmainų.

Otava taip pat plečia testavimą dėl COVID-19, o Kanados oro bendrovės sutiko iki balandžio galo atšaukti visus skrydžius į saulėtas vietas, tokias kaip Karibai ir Meksika, J. Trudeau sakė per spaudos konferenciją ir pridūrė, kad „dabar dar ne laikas skraidyti“.

Šių papildomų priemonių imtasi visuomenės sveikatos pareigūnams vis labiau nerimaujant dėl labiau užkrečiamų COVID-19 variantų plitimo, taip pat dėl to, kad pastaruoju metu kanadiečiai ėmė dažniau keliauti į užsienį.

Nuo kitos savaitės visi atvykstamieji reisai bus nukreipti į vieną iš keturių Kanados oro uostų: Monrealio, Toronto, Kalgario arba Vankuverio.

Be jau būtino testavimo prieš kelionę, keliautojams atvykus turės būti atliktas privalomas polimerazės grandininės reakcijos (PGR) tyrimas.

Jie iki trijų parų turės laukti savo testo rezultatų paskirtuose viešbučiuose, už kuriuos turės mokėti savo lėšomis. J. Trudeau skaičiavimais, tai kainuos 2 000 Kanados dolerių (1,3 tūkst. eurų).

Jei jų testas bus neigiamas, jiems bus leista karantinuotis namuose „su žymiai sustiprinta priežiūra“, sakė J. Trudeau.

Jei atvykusio asmens COVID-19 testas bus teigiamas, jis bus perkeltas į vyriausybės numatytas karantino patalpas.

Tuo metu „Air Canada“, „WestJet“, „Sunwing“ ir „Air Transat“ įsipareigojo nuo sekmadienio sustabdyti skrydžius į Karibus ir Meksiką.

Be būtinos priežasties keliaujantys asmenys, norintys kirsti Kanados sausumos sieną su JAV, taip pat turės pateikti neigiamą testą.

Pernai kovą Kanada uždarė sienas daugumai be būtinos priežasties keliaujančių žmonių ir įvedė reikalavimą atvykusiems asmenims 14 dienų karantinuotis.

Tačiau kelių provincijų vadovai paragino federalinę vyriausybę imtis griežtesnių priemonių, neseniai išaugus žiemos atostogų į užsienį vykstančių kanadiečių skaičiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių