Quantcast

Prancūzijos vyriausybė uždraudė antiimigrantišką grupę

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) trečiadienį per vyriausybės posėdį paskelbė apie prieš imigrantus nusiteikusios grupės „Generation Identity“ uždraudimą, pareiškęs, kad ši grupė kursto smurtą ir diskriminaciją šalyje.

G. Darmaninas socialiniame tinkle 'Twitter“ paskelbė vyriausybės dekretą, kuriuo ši grupė yra paskelbiama neteisėta, nes jos publikacijos, lyderių veiksmai bei komentarai skleidžia „neapykantą, smurtą ir diskriminaciją kilmės, rasės ar tikėjimo pagrindu kurstančią ideologiją“.

„Generation Identity“ yra įtakinga grupė Prancūzijoje ir už jos ribų. Pasak jos, grupės narių misija yra išsaugoti prancūzišką ir europietišką civilizaciją, kurioms grėsmę kelia atvykėliai iš kitų, ypač musulmoniškų šalių. Kritikai teigia, kad tai yra sukarinta organizacija, siekianti rasistinių tikslų.

Vyriausybės dekrete minimos kelios prieš antiimigrantus nukreiptos operacijos, kurias įvykdė ši grupė „siekdama veikti kaip privati sukarinta grupė“.

Pasak vyriausybės atstovo  Gabrielio Attalo (Gabrielio Atalo), „šio sprendimu mes padarome galą kartais smurtiniams šios grupės veiksmams“.

Lione įsikūrusios grupės nariai buvo Europos kraštutinių dešiniųjų 2017 metų misijos „Defend Europe“ Viduržemio jūroje pagrindinė varomoji jėga. Jos dalyviai, išsinuomoję laivą, planavo blokuoti migrantų laivus, mėginančius pasiekti Europą, taip pat trukdyti jiems padedantiems humanitarinių grupių laivams, bet ši operacija nebuvo sėkminga.

Pastaraisiais metais „Generation Identity“ surengė keltą operacijų, kuriomis buvo siekiama neleisti migrantams patekti į šalį kirtus jos sienas su Italija ir Ispanija.

Praėjusį mėnesį grupė surengė protestą prieš vyriausybės planus išardyti šią grupę. Jos lyderis Clementas Gandelinas  (Klemantas Gandelenas) tuomet naujienų agentūrai AP sakė, kad grupė gins savo teises teisme, o net ją išardžius „kovotojai išliks“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesistebiu-prancuzija valdo žydai

nesistebiu-prancuzija valdo žydai portretas
o pagal žydu planus reikia perkelti palestijos arabus į europą,taip atlaisvinant gyvybinę erdvę žydams

Arijas

Arijas portretas
Jau arabai daro savo tvarka Europoje. Ar ilgai baltieji Europos seimininkai kes ta genocida?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių