Quantcast

Prancūzijos vyriausybė svarsto galimybę atidaryti restoranus gegužės viduryje

Prancūzijos vyriausybė svarsto galimybę atidaryti restoranus gegužės viduryje, bet viskas priklausys nuo šalies gyventojų vakcinacijos tempų. Tai šeštadienį radijo stočiai „Europe 1“ pareiškė viešbučių savininkų profsąjungų asociacijos GNC-UMIH pirmininkas Jeanas Virgilis Cransas.

Kartu su kitais šakos atstovais jis penktadienio vakarą dalyvavo pasitarime su Prancūzijos ministrų kabineto nariais, kuriame buvo svarstoma dabartinė situacija šalyje, susiklosčiusi dėl koronaviruso, ir viešbučių bei restoranų verslo ateitis.

„Jie sakė, jog nustatant datą esminis veiksnys bus vakcinacijos sparta ir tai, kad nuo balandžio 15 d. iki gegužės 15 d. bus paskiepyta dauguma pažeidžiamų gyventojų grupių atstovų. Turėdami tai omenyje, galime daryti išvadą, kad mūsų įmonės galės atverti duris gegužės 15 d.“, - teigė J. V. Cransas.

Asociacijos vadovas pridūrė, jog vyriausybė planuoja išsaugoti įmonių darbo užmokesčio fondų valstybinio finansavimo sistemą iki 2021 metų birželio pabaigos.

Anksčiau oficialus Prancūzijos vyriausybės atstovas Gabrielis Attalis per spaudos konferenciją pareiškė, kad „grįžimo prie normalaus gyvenimo“ šalyje galima tikėtis balandžio viduryje. Bet jis nepatikslino, ką dabartinėmis sąlygomis galima vadinti normaliu gyvenimu ir kurie apribojimai gali būti sušvelninti ar panaikinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių