Quantcast

Prancūzijos ministrė: susitarimas pasiektas, dabar jį reikia įgyvendinti

Prancūzija yra atvira tik „kelių dienų techniniam „Brexit“ atidėjimui“, pareiškė šalies Europos reikalų ministrė Amelie de Montchalin, pabrėždama, kad Paryžius prieštarauja derybų dėl suderėtos „Brexit“ sutarties atnaujinimui.

„Savaitės pabaigoje matysime, ar išskirtinai techninis kelių dienų atidėjimas yra pagrįstas, kad britų parlamentas galėtų užbaigti savo parlamentinę procedūrą“, – Prancūzijos Senate kalbėjo A. de Montchalin.

„Išskyrus tokią perspektyvą, atidėjimas sutarties persiderėjimui nėra svarstomas“, – sakė ji.

Apie tai Prancūzijos ministrė kalbėjo praėjus kelioms valandoms po to, kai Jungtinės Karalystės (JK) Bendruomenių Rūmai atmetė premjero Boriso Johnsono siūlymą per tris dienas apsvarstyti ir priimti „Brexit“ susitarimą.

Tai iš esmės sužlugdė Londono ir Briuselio viltis ratifikuoti išstojimo susitarimą iki spalio 31 d. B. Johnsonas iškart po balsavimo paskelbė stabdantis ratifikavimo procesą ir pareiškė, kad ES turėtų apsvarstyti britų prašymą atidėti „Brexit“.

Reaguodamas į tai, Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Donaldas Tuskas rekomendavo ES lyderiams pritarti „Brexit“ atidėjimui.

Visgi A. de Montchalin tvirtino, kad susitarimas jau pasiektas, todėl jį būtina įgyvendinti nedelsiant.

„Praradome pernelyg daug laiko, turime susitarimą, dabar jį reikia įgyvendinti nedelsiant, kad užbaigtume neapibrėžtumą, kuris kenkia milijonams gyventojų ir verslų“, – sakė ji.

„Savo pozicijos nekeisime“, – Senate pareiškė ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių