Quantcast

Prancūzijos ir Nyderlandų ministrai Rumunijoje aplankė NATO kovinę grupę

Prancūzijos ir Nyderlandų užsienio reikalų ministrai penktadienį oficialiai apsilankė Rumunijoje esančioje karinėje bazėje, kur dislokuoti abiejų šalių kariai, priklausantys NATO kovinei grupei, sustiprintai po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Prancūzijos ministrė Catherine Colonna (Katrin Kolona) ir Nyderlandų ministras Wopke Hoekstra (Vopkė Hukstra) kartu su kolega iš Rumunijos Bogdanu Aurescu (Bogdanu Auresku) apsilankė Činču karinėje bazėje centrinėje Rumunijoje.

W. Hoekstra ten dislokuotos tarptautinės kovinės grupės kariams sakė, kad jie demonstruoja „būtent tai, ką reiškia mūsų aljansas“, ir teigė, kad jie atlieka svarbų vaidmenį „saugant šį žemyną ir mūsų teritoriją“.

„Rusija kariauja taip, kaip nematėme dešimtmečius, todėl negalime prarasti budrumo – turime dėti daugiau pastangų“, – sakė Nyderlandų diplomatijos vadovas.

„Yra tik vienas kelias į priekį: Ukraina turi laimėti šį karą, dėl savęs... ir dėl mūsų“, – pridūrė jis.

Reaguodama į praėjusių metų vasarį prasidėjusį Maskvos puolimą, NATO sustiprino savo kontingentus rytiniame Europos flange, be kita ko, į Aljanso nares Rumuniją, Vengriją, Bulgariją ir Slovakiją nusiųsdama papildomas tarptautines kovines grupes.

Šios savaitės pradžioje apie 600 Prancūzijos karių surengė kovines pratybas Rumunijos rytiniame Smardano mieste, kad patikrintų 30 valstybių karinio aljanso rytinio sparno parengtį.

Pratybose dalyvavo apie 200 karinių transporto priemonių, įskaitant keturis prancūzų kovinius tankus „Leclerc“.

Rumunijos gynybos ministerija teigė, kad pagrindinis šių pratybų tikslas buvo apmokyti kovinę grupę „greitai dislokuotis ir vykdyti kovinę misiją“ per NATO kolektyvinės gynybos operacijas.

Vėliau penktadienį visi trys užsienio reikalų ministrai vyks į Rumunijos sostinę Bukareštą, kur rengiamos trišalės derybos dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą, bendradarbiavimo NATO ir Rumunijos pastangų prisijungti prie vadinamosios Šengeno erdvės – didžiausios pasaulyje laisvo keliavimo zonos – po to, kai praėjusį mėnesį jai buvo užkirstas kelias.

Jie taip pat aptars įvykius su Ukraina besiribojančioje Moldovoje, kurią taip pat veikia Maskvos karas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių