Quantcast

Prancūzijoje policininkas nušalintas nuo pareigų dėl „rasistinio“ Naujųjų metų atviruko

  • Teksto dydis:

Prancūzijos vidaus reikalų ministras nušalino vieną vyresnio rango policijos pareigūną dėl Naujųjų metų atviruko, kuris gali būti akivaizdžiai palaikytas rasistiniu tuo metu, kai policijos pajėgos sulaukia daug kaltinimų dėl išankstinio nusistatymo juodaodžių ir arabų atžvilgiu.

Naujųjų metų atviruke, kurį išsiuntė už Paryžiaus ribų esantis policijos komisariatas, vaizduojamas baltaodis policininkas, kviečiantis prieiti prie jo besiartinantį juodaodį, mojuodamas elektrošoku.

„Prieik arčiau. Mano elektrošokas kraunasi cigarečių žiebtuvėlyje“, – skelbia užrašas ant atviruko, po kuriuo parašyta „Komisaras ir policija... linki jums labai laimingų 2021 metų.“

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) šeštadienį vakare socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, jog pradėtas tyrimas ir buvo apklaustas komisaras. „Jis buvo nušalintas nuo pareigų“, – pridūrė ministras.

Atvirukas „sukrėtė daugybę žmonių dėl rasistinės potekstės, – teigė vienas Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas, prašęs nenurodyti jo pavardės. - Tai nesuprantama.“

Komisaro asmens tapatybė ir tiksli policijos komisariato vieta neatskleidžiami.

Prancūzijos policija sulaukia daug kritikos dėl atvejų, kai įtariamieji juodaodžiai ar arabai buvo grubiai areštuoti ar sumušti, todėl yra kaltinama institucionalizuotu rasizmu.

Lapkritį, paviešinus vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip policininkai muša juodaodį muzikos prodiuserį Michelį Zeclerą (Mišelį Zeklerą), visuomenėje kilo pasipiktinimo banga, o keturi policininkai buvo apkaltinti užpuolimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul išsigimusi baltoji rasė nyksta. Ateitis priklauso spalvotiesiems.

Arijas

Arijas portretas
Slykstu stebeti, kaip baltieji nusizemina pries nigerius ir arabus. Tai "nelieciamuju arabu" baltosios rases sunaikinimo plano dalis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių