Quantcast

Prancūzija pradėjo tyrimą prieš Interpolo vadovą, įtariamą kankinimu, barbariškais veiksmais

Prancūzijos kovos su terorizmu prokurorai pradėjo preliminarų tyrimą dėl kankinimų ir barbariškų veiksmų, kuriuos įtariamas įvykdęs Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) generolas Ahmedas Nasseras Al-Raisi, lapkritį tapęs Interpolo vadovu, ketvirtadienį pranešė teisminiai šaltiniai.

Tyrimas buvo pradėtas po nevyriausybinės organizacijos pateikto teisinio skundo, kuriame A. N. Al-Raisi kaltintamas kankinęs opozicijos veikėją, kai dirbo aukščiausiu pareigūnu JAE vidaus reikalų ministerijoje.

Persijos įlankos žmogaus teisių centras (GCHR), manydamas, kad A. N. Al-Raisi buvo vienas iš žmonių, atsakingų už JAE vyriausybės oponento Ahmedo Mansooro kankinimą, sausio mėnesį pateikė skundą kovos su terorizmu prokurorų skyriui, kurio kompetencija apima nusikaltimų žmogiškumui nagrinėjimą.

Žmogaus teisių organizacijos jau buvo pareiškusios A. N. Al-Raisi kaltinimus kankinimu, kai jis kandidatavo į Interpolo – tarptautinės kovos su nusikalstamumu agentūros – prezidento postą, sakydamos, jog baiminasi, kad represiniai režimai gali išnaudoti šią agentūrą. Vis dėlto lapkritį jis buvo išrinktas prezidentu po dosnaus JAE finansavimo Lione, Prancūzijoje, kur agentūra įsikūrusi.

Taip pat buvo kaltinimų, kad persekiodamas politinius disidentus Abu Dabis piktnaudžiavo Interpolo vadinamųjų „raudonųjų pranešimų“ sistema, skirta ieškomiems įtariamiesiems.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių