Quantcast

Prancūzija pagerbė pasaulinių karų aukų atminimą

Prancūzijoje pagerbtas milijonų abiejų pasaulinių karų aukų atminimas. Prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienį simboliškai uždegė atminimo ugnį prie Nežinomo kareivio kapo šalia Triumfo arkos. Dėl griežtų pandemijos ribojimų ceremonijoje dalyvavo tik nedaug dalyvių.

Tarp jų buvo kariškių, taip pat buvę Prancūzijos prezidentai François Hollande ir Nicolas Sarkozy. Lapkričio 11-oji Prancūzijoje, kaip ir Belgijoje, yra laisvadienis. Taip ES šalys pamini 1918 metų paliaubas ir Pirmojo pasaulinio karo pabaigą. Nežinomo kareivio kapo memorialas Paryžiuje buvo atidarytas prieš šimtą metų.

Eks -siur-Vjene Prancūzijos centrinėje dalyje, be to, bus pagerbtas „jauniausio pasipriešinimo naciams kovotojo“ atminimas: šešerių Marcelas Pinte‘as buvo nužudytas 1944 metų rugpjūtį, kai padėjo tėvui dalyti prieš nacius nukreiptas skrajutes.

Trečiadienio vakarą taip pat planuojama ceremonija Paryžiaus panteone, kuriame dalyvaus E. Macronas. Prancūzijos prezidento iniciatyva, čia bus perkelti prancūzų rašytojo Maurice Genevoix palaikai. 1980-aisiais miręs kūrėjas savo, kaip kario, išgyvenimus suguldė knygose. Savo kalboje E. Macronas, pasak jo biuro, pabrėš prancūzų „ištvermę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
O kiek vaikų kovėsi ir žuvo Vermachto gretose??? Ir kovėsi! Ir labai garbingai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių