Quantcast

Prancūzija ir Vokietija žada šimtus milijonų dolerių PSO

Vokietijos ir Prancūzijos sveikatos apsaugos ministrai ketvirtadienį Ženevoje paskelbė, kad jų šalys keliais šimtais milijonų dolerių padidins finansavimą Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO).

Dviejų didžiausių Europos Sąjungos (ES) ekonomikų pažadas nuskambėjo praėjus kelioms savaitėms po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė apie savo šalies pasitraukimą iš PSO.

PSO kasmet iš Vašingtono gaudavo 400-500 mln. JAV dolerių.

Pasak Vokietijos sveikatos apsaugos ministro Jenso Spahno, jo vyriausybė savo indėlį į PSO biudžetą šiais metais padidins iki 500 mln. eurų (560 mln. dolerių).

Vokietijos indėlis į pagrindinį PSO biudžetą padidės 41 mln. eurų, o dar 21 mln. eurų atiteks PSO reagavimo į Covid-19 pastangoms. J. Spahnas taip pat pažadėjo papildomus 200 mln. eurų PSO vadovaujamoms pastangoms sukurti vakciną nuo naujojo koronaviruso.

Prancūzija tuo metu į PSO veiklos biudžetą sumokės papildomus 50 mln. eurų , o dar 90 mln. eurų bus skirti įkurti naują PSO tyrimų centrą Prancūzijos Liono mieste.

„Prancūzijos indėliu nesiekiama pakeisti Amerikos finansinį įnašą, bet priminti PSO, kad ji gali pasikliauti Prancūzija, Vokietija ir ES“, – teigė Prancūzijos sveikatos apsaugos ministras Olivier Veranas.

Visame pasaulyje naujasis koronavirusas diagnozuotas jau daugiau kaip 9,47 mln. žmonių, mirė daugiau kaip 482 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sias

sias portretas
salis valdo masonu statytiniai kaip ir STASY ponia merkel jie visi nupirkti soros ir bilgeico o PSO tai zmonjijos esafotas kur bus sprendziama kam gyvent o kam mirt?...

PSO kiauras maisas

PSO  kiauras  maisas  portretas
bevertis visais atvejais.....

O

O portretas
tai Makaronas ir Merkelė iš savo kišenių tuos šimtus milijonų mokės, ar mokesčių mokėtojai turės kukuot, kaip visada? Dar gal tą prievolę visoms ES valstybėms paskirstys, kad patiems mažiau mokėt reiktų?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių