Quantcast

Prancūzija ir Italija perduos Ukrainai raketų sistemų

  • Teksto dydis:

Prancūzija ir Italija sutarė perduoti Ukrainai mobilių raketų „žemė–oras“ sistemų, penktadienį pranešė Prancūzijos gynybos ministerija.

Šios sistemos, žinomos pavadinimu MAMBA arba SAMP/T, yra ant transporto priemonės montuojamos vidutinio nuotolio raketų baterijos, skirtos gynybai nuo grėsmių iš oro, tokių kaip raketos ir pilotuojami arba nepilotuojami orlaiviai.

Šios raketų sistemos, kurias bendrai sukūrė NATO narės Prancūzija ir Italija, padės Ukrainai „gintis nuo rusiškų dronų, raketų ir aviacijos“, pareiškė ministerija.

Perduoti sistemų buvo nuspręsta atsižvelgus į Ukrainos gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo skubų prašymą savo Prancūzijos ir Italijos kolegoms padėti „ginti civilius gyventojus ir infrastruktūrą nuo Rusijos oro smūgių“, rašoma ministerijos pranešime.

Antradienį, kai O. Reznikovas lankėsi Paryžiuje, Prancūzijos gynybos ministras Sebastienas Lecornu (Sebastjenas Lekorniu) paskelbė, kad Prancūzija Ukrainai perduos dar 12 savaeigių haubicų „Caesar“ ir naujos oro gynybos įrangos.

Tačiau Prancūzija dar nėra įsipareigojusi atsiųsti Ukrainai savo sunkiųjų tankų „Leclerc“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojePrancūzijaItalijaraketų sistemos MAMBAOleksijus Reznikovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių