Quantcast

Prancūzija atšaukė savo ambasadorius Australijoje ir JAV

Penktadienį Prancūzija atšaukė savo ambasadorius Jungtinėse Valstijose ir Australijoje, kilus aršiam ginčui dėl povandeninių laivų pardavimo sutarties, ir tai yra precedento neturintis žingsnis, atskleidžiantis Prancūzijos pykčio savo sąjungininkų atžvilgiu mastą.

Prezidentas Emmanuelis Macronas atšaukė pasiuntinius po to, kai Kanbera atsisakė sutarties pirkti prancūziškus povandeninius laivus ir pirmenybę suteikė JAV gamybos laivams, sakė užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas.

J. Y. Le Drianas sakė, kad sprendimas „nedelsiant“ atšaukti abu Prancūzijos ambasadorius buvo priimtas dėl „rugsėjo 15 dieną Australijos ir JAV paskelbtų pranešimų išskirtinio rimtumo“.

Pasak ministro, atsisakymas vykdyti 2016 metais pradėtą Australijos ir Prancūzijos vandenynų klasės povandeninių laivų projektą yra „nepriimtinas sąjungininkų ir partnerių elgesys“.

„Nukentės pati mūsų aljansų, partnerysčių ir Indijos bei Ramiojo vandenyno regiono svarbos Europai samprata“, – pridūrė jis.

Trečiadienį JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė apie naują Australijos, JAV ir Didžiosios Britanijos gynybos aljansą, pagal kurį Australijai bus perduotos JAV branduolinių povandeninių laivų technologijos, taip pat kibernetinės gynybos, taikomojo dirbtinio intelekto ir povandeniniai pajėgumai.

Šis paktas plačiai vertinamas kaip skirtas kovai su Kinijos galios augimu.

Tačiau šis žingsnis supykdė Prancūziją, nes ji prarado sutartį dėl įprastinių povandeninių laivų tiekimo Australijai, jos vertė 2016 metais, kai buvo pasirašyta, siekė 31 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

genrai

genrai portretas
kai 3 pesasi 4 laimi ir viskas del povandeniniu arogantisku /skarbonkiu/ ir tai spec vienasaliskas paslapties islaikymas dargi nuo bendrininku kurie tampa konkurentais nes po tuo yra rimtu paslapci/u kurios jav akylai saugomos gal tai su ateivi/ais surista kas zino?======================

IŠPESO PINDOSAI FRANCŪZUS IR TIEK ŽINIŲ. NEGRAI ŽINO KĄ DARO

IŠPESO PINDOSAI FRANCŪZUS IR TIEK ŽINIŲ. NEGRAI ŽINO KĄ DARO portretas
.

Cha

Cha portretas
Tikėsimės, kad varlių rijikai išstos iš NATO, kaip prie De Golio. Parodė jiems anglosaksai tikrąjį veidą....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių