Quantcast

PPO vadovas pareiškė nesivelsiąs į diskusijas su D. Trumpu

  • Teksto dydis:

Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) vadovas Roberto Azevedo (Robertas Asevedas) trečiadienį pareiškė neketinantis veltis į diskusijas su JAV respublikonų partijos kandidatu į šalies prezidentus Donaldu Trumpu (Donaldy Trampu), kuris neseniai pareiškė JAV gali pasitraukti iš PPO.

D. Trumpas neseniai užsiminė, kad jo šalis gali pasitraukti iš PPO, jeigu jis būtų išrinktas prezidentu. Niujorko milijardierius šią mintį išsakė duodamas išsamų interviu televizijai NBC, kuris buvo pirmasis po to, kai D. Trumpas buvo oficialiai patvirtintas Respublikonų partijos kandidatu.

D. Trumpas, kuris jau anksčiau grasino iš naujo derėtis arba denonsuoti Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutartį (NAFTA), naujausiame interviu taip pat pakartojo savo anksčiau minėtas išlygas dėl JAV įsipareigojimų NATO sąjungininkėms.

Jis sakė, kad įvestų drakoniškus iki 30 proc. importo mokesčius bendrovėms, perkėlusioms savo gamybą į užsienį, kaip pavyzdį pateikdamas NAFTA partnerę Meksiką.

Kai NBC laidos vedėjas Chuckas Toddas (Čakas Todas) pastebėjo, jog tokie planai kirstųsi su PPO taisyklėmis, D.Trumpas atsakė: „Nesvarbu. Mes derėtumės iš naujo arba pasitrauktume. Tos prekybos sutartys yra nelaimė, Chuckai. Pasaulio prekybos organizacija yra nelaimė.“

Tačiau PPO vadovas pareiškė, kad neužkibs ant kabliuko ir nesivels į tokius debatus.

„Neketinu pradėti diskusijos šiuo klausimu. Nesu kandidatas į prezidentus, – per Ženevoje įvykusią spaudos konferenciją sakė R. Azevedo. – Visi žino, ką aš galvoju apie PPO ir jos svarbą tarptautinėje prekyboje ir kuriant darbo vietas.“

Brazilas taip pat pranešė, kad ketina siekti antrosios PPO vadovo kadencijos po to, kai pirmoji jo kadencija baigiasi šių kitų metų rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Džoną Kerį į Prezidentus !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių