Quantcast

„Porsche“ skirta 535 mln. eurų bauda dėl aplaidumo

Vokietijos prokurorai skyrė 535 mln. eurų baudą „Volkswagen“ grupės antrinei įmonei „Porsche“ dėl aplaidumo per dyzelinių automobilių taršos testus.

„Štutgarto prokuratūra skyrė 535 mln. eurų baudą „Porsche AG“ už aplaidumą vykdant kokybės kontrolę“, - pranešė tyrėjai, teigdami, kad automobilių gamintojas „susilaikė ir neskųs“ sprendimo.

Pasak prokurorų, „Porsche“ plėtros centro aplaidumas lėmė tai, kad neleistina programinė įranga buvo įdiegta dyzeliniuose automobiliuose nuo pat 2009 m. Programine įranga siekta sukčiauti per taršos testus, trumpam sumažinant automobilių taršą, kuri realaus eismo sąlygomis padidėdavo ir viršydavo leistinas normas.

Pati „Porsche“ tikino, kad aplaidumas buvo aptiktas „keliais lygiais žemiau vadovybės“. Pasak bendrovės atstovų, baudai skirtos lėšos jau buvo numatytos „Volkswagen“ grupės pirmojo ketvirčio pajamų ataskaitoje.

Pernai Braunšveigo prokurorai dėl tų pačių pažeidimų „Volkswagen“ skyrė 1 mlrd. eurų baudą. Tuo metu tūkstančiai investuotojų taip pat iškėlė bylas „Volkswagen“ dėl patirtų nuostolių, o šimtai tūkstančių vairuotojų reikalauja kompensacijų.

„Volkswagen“ grupės patirti nuostoliai dėl „dyzelgeito“ jau pasiekė 30 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip tas folksvagenas iki šiol dar nebankrotavo ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių