Quantcast

Popiežius ragina vengrus būti atvirus kitiems

Popiežius Pranciškus sekmadienį Vengrijos sostinėje Budapešte į mišias po atviru dangumi susirinkusius maldininkus paragino būti „atvirus ir dėmesingus“.

1,3 mlrd. pasaulio katalikų vadovas kalbėjo po susitikimo su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu, visiškai kitaip nei popiežius žiūrinčiu į migraciją.

„Kryžius ragina mus tvirtai stovėti ant žemės, tačiau be gynybinės pozicijos; semti iš neišsenkančių šaltinių, atsiverti mūsų laikų vyrų ir moterų troškuliui. Linkiu jums būti tokiems: tvirtai stovintiems ir atviriems, tvirtiems ir dėmesingiems“, – sakė popiežius.

Popiežiaus aukotomis mišiomis baigėsi Tarptautinis eucharistinis kongresas, kuriame dalyvavo viso pasaulio katalikų atstovai, taip pat ekumeniniai Bažnyčių ir krikščioniškųjų bendruomenių delegatai.

V. Orbanas skelbiasi „krikščioniškosios Europos“ gynėju nuo migracijos, o popiežius ragina padėti gyvenimo paraštėse atsidūrusiems žmonėms, taip pat tiems, kas bėga nuo karo ir skurdo, nepriklausomai nuo jų religijos.

Tokios pontifiko pozicijos, kurią jis vadina didžiai krikščioniška, dažnai nesupranta tikintieji, ypač tradicionalistai.

„Paprašiau popiežiaus Pranciškaus neleisti pražūti krikščioniškai Vengrijai“, – parašė V. Orbanas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ prie nuotraukos, kurioje jiedu spaudžia vienas kitam ranką.

Vatikanas anksčiau sekmadienį įvykusį Pranciškaus ir V. Orbano susitikimą pavadino nuoširdžiu.

„Tarp įvairių aptartų temų buvo Bažnyčios vaidmuo šalyje, įsipareigojimas saugoti aplinką, saugoti ir remti šeimą“, – sakoma Vatikano pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis  portretas
Paskutinis kataliku vadovas atsistatydino pamates kad jezuitai uzgrobe vatikana o jezuitai tai ne krikcionys jie jau senai atsikrti nuo baznycios

Anonimas

Anonimas portretas
Pusprotis argintinietis

taip

taip portretas
Kristus pasakytu etyekite netikrais pranasais nes ne veidmainiams bus dangaus karalyste o siems pydarams bus atseiketa uz ju padarytas nuodemes;;;;;;;
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių