Quantcast

Popiežius Pranciškus: rasizmas yra netoleruotinas

Reaguodamas į JAV juodaodžio George'o Floydo nužudymą, kuris sukėlė visą šalį apėmusius protestus, popiežius Pranciškus pareiškė, kad „negalime toleruoti ar pro pirštus žiūrėti į rasizmą“.

Tačiau pontifikas taip pat sukritikavo smurto proveržius po G. Floydo mirties Mineapolyje, pavadindamas juos „savidestrukciniais ir save nugalinčiais“.

„Nieko nepavyks gauti smurtu, o tiek daug bus prarasta“, – sakė popiežius.

46-erių G. Floydas, neginkluotas juodaodis, užduso, nes baltaodis policijos pareigūnas keliu užspaudė jam kaklą. G. Floydo mirtis sukėlė didžiules demonstracijas prieš sisteminį rasizmą ir policijos brutalumą.

Popiežius teigė besimeldžiantis už G. Floydą ir „visus kitus, kurie neteko savo gyvybės dėl rasizmo nuodėmės“.

Protestai vyksta daugelyje JAV miestų. Didžioji dalis protestų – taikūs, tačiau kai kuriuose miestuose prasidėjo riaušės ir plėšimai.

Tiek prieš rasizmą kovojantys aktyvistai, tiek ir valdžios pareigūnai dėl keliamų problemų kaltino riaušininkus. JAV policija dėl protestų sulaikė iš viso tūkstančius žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mm

mm portretas
Popiežius 14 am. palaimino Prancūzijos karaliaus įsaką suimti ir nužudyti visus templininkus. Sudegino juos gyvus ant laužo ir pasidalino jų pinigus ir turtus. Iki šiol Vatikanas tai neigia ir neatiduoda pagrobtų pinigų templioriu proanukiams.

Velnias

Velnias portretas
'rasizmas' tai Tautu islikimas ' nenudazytai '.

Anonimas

Anonimas portretas
Tikra tiesa, juodaodziai turetu nustoti buti rasistais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių