Quantcast

Popiežius Pranciškus lankysis Japonijoje: ragins uždrausti branduolinius ginklus

Ilgus metus misionieriumi Japonijoje norėjęs būti popiežius Pranciškus šią savaitę vyks į vienintelius miestus pasaulyje, ant kurių buvo numestos atominės bombos, kur ragins uždrausti branduolinius ginklus.

82-ejų argentinietis pontifikas į Aziją skris antradienį, kur pirmiausia apsilankys Tailande, o po to vyks į Japoniją. Ten Pranciškus lankysis Hirošimoje ir Nagasakyje – miestuose, ant kurių 1945 m. JAV numetė atomines bombas.

Nors abi šalys nėra katalikiškos, o abiejose Romos katalikai sudaro mažiau nei 0,6 proc. visų gyventojų, Pranciškus siekia užmegzti tarpreliginį dialogą.

Trečiadienį Šventasis Tėvas atvyks į Tailandą, o šeštadienį vyks į Japoniją, kur bus iki kito antradienio.

Sekmadienį pontifikas lankysis Hirošimoje ir Nagasakyje, kur atominių bombų sprogimai pražudė atitinkamai 140 ir 74 tūkst. žmonių.

1945 m. rugpjūčio 6 d. ant Hirošimos ir po trijų dienų ant Nagasakio numestos bombos privertė Japoniją kapituliuoti ir užbaigti Antrąjį pasaulinį karą.

Netrukus po karo Hirošimoje gimęs Tokijo jėzuitų centro direktorius tėvas Yoshio Kajiyama sakė nekantriai laukiąs popiežiaus kalbos, kurioje Pranciškus ragins atsisakyti branduolinių ginklų.

„Mano senelis žuvo bombos sprogimo dieną Hirošimoje, aš jo net nepamačiau. Po keturių dienų žuvo mano teta, kuriai tuo metu buvo 15 metų, – sakė 64-erių dvasininkas. – Jei užaugai Hirošimoje, negali pamiršti bombos.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

nebuk

nebuk portretas
turistas kaip visi kiti o jei pries kara tai varyk i jav izraeli ir kt. turincius AB gali net putina aplankyt juk rusai/puola/ tai butu logiskiau negu si beprasme brangi kelione su vaidyba nieko konkretaus neduodanti geriau celibata panaikink nes visi zmones Dievo kuriniai tuo paciu ir moterys ir pedofilus perduok teismui nevylkines.........

Nokia

Nokia portretas
Ant kiek žmogus atitolęs nuo realybės...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių