Quantcast

Popiežius Pranciškus Katalikų Bažnyčios vardu atsiprašė už romų diskriminaciją

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus sekmadienį Rumunijoje susitiko su romų bendruomenės atstovais ir paprašė visų romų tautybės žmonių atleidimo už Romos Katalikų Bažnyčios jų atžvilgiu vykdytą diskriminaciją.

Roma sudaro apie 10 proc. iš 20 mln. Rumunijos gyventojų. Daugelis romų yra marginalizuojami ir gyvena skurdžiomis sąlygomis. Ištįsus amžiaus šios tautybės žmonės kenkia nuo diskriminacijos ir įžeidimų.

„Bažnyčios vardu prašau atleidimo ... už tuos laikus, kai anksčiau mes diskriminavome, blogai elgėmės ar nepasitikėjome“ romų žmonėmis, kreipdamasis į romų bendruomenė Rumunijos centriniame Blažo mieste.

„Man skauda širdį. Ją skaudina daugybė diskriminacijos, segregacijos ir blogo elgesio atvejų, su kuriais susidūrė jūsų bendruomenė. Istorija mums rodo, kad krikščionims taip pat, įskaitant ir katalikams, toks blogis nėra svetimas“, – sakė jis.

„Abejingumas gimdo išankstinį nusistatymą ir skatina pyktį ir pagiežą. Kaip dažnai mes neapdairiais smerkiame geliančiu žodžiu, savo požiūriu, kuris sieja neapykantą ir skaldo!“ – sakė pontifikas.

„Kur mes beeitume – į rotušę, policiją ar mokyklą, mums užveriamos durys“, – AFP agentūrai sakė 72 metų romas Ionas.

Romai Rumunijoje išlieka skurdžia ir visuomenės pakraštyje esančia bendruomene, nors pastaraisiais metais jų gyvenamuosiuose rajonuose ir asfaltuojamos gatvės bei pradėtas tiekti vanduo ir elektra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jo jo dar jiems nuplauk kojas ir i sikna pabuciuok tuos cigonus reikia viti is Lietuvos kaip koki amara! :-)

pritariu

pritariu portretas
cigonas ir liks cigonu,tikri romai dirba,o cigonai …… .?

Neptunas

Neptunas portretas
Čigonas yra čigonas, ne Romas. Toliau vykdoma sektantai kliedesiais geriau pradedu nuo savo tarnų pedofilijos klanų
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių