Quantcast

Popiežius po kelių mėnesių pertraukos surengė pirmąją visuotinę audienciją

Pirmą kartą nuo koronaviruso pandemijos Italijoje pradžios popiežius vėl surengė visuotinę audienciją tikintiesiems. Kartu tai buvo pirmoji vieša audiencija po beveik 200 dienų pertraukos.

Pirmieji tikintieji prie Apaštališkųjų rūmų bronzinių vartų pasirodė dar prieš 7 val. Šveicarijos gvardijos kariai ne tik vykdė saugumo kontrolę, bet ir griežtai stebėjo, kaip laikomasi higienos reikalavimų.

Išlipęs iš automobilio, popiežius pasisveikino su pirmoje eilėje stovinčiais tikinčiaisiais ir trumpai su jais šnektelėjo. „Po daugelio mėnesių mes tęsiame savo susitikimus akis į akį, o ne per ekraną. Tai puiku“, – pareiškė Pranciškus.

Popiežius per visuotinę audienciją tęsė savo temų seriją „Išgydyti pasaulį“. Jis kalbėjo apie dvasinius išėjimo iš koronakrizės kelius.

„Pandemija rodo, kaip smarkiai mes priklausomi vienas nuo kito (...). Mes visi susiję. Todėl turime drauge rasti kelią iš šitos krizės. Reikia solidariai ieškoti išeities“, – sakė Šventasis Tėvas. Jis įspėjo dėl „individualaus ir nacionalinio egoizmo“ bei „ideologinio užsispyrimo“. Solidarumas esą reikalauja naujo mentaliteto, kurio prioritetas yra bendruomenė.

Pastarąjį kartą popiežiaus Pranciškaus visuotinė audiencija vyko vasario 26 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių