Quantcast

Popiežius Paulius VI bus paskelbtas palaimintuoju spalio 19-ąją

Vatikanas šeštadienį pranešė, kad velionis popiežius Paulius VI bus paskelbtas palaimintuoju spalio 19 dieną, kai Katalikų Bažnyčia pripažino jam priskiriamą stebuklą, ir tokiu būdu bus atvertas kelias jo paskelbimui šventuoju.

Vatikano Šventųjų skelbimo kongregacija patvirtino Pauliaus VI įtikinamą stebuklą, kai motinos įsčiose pasveiko nepagydoma liga sirgęs kūdikis.

"Gerbiamojo Dievo tarno Pauliaus VI beatifikacija įvyks Vatikane spalio 19 dieną", - sakoma Vatikano pranešime.

Italas popiežius, taip pat žinomas kaip Giovanni Montini (Džovanis Montinis), vadovavo Katalikų Bažnyčiai 1963-1978 metais, įgyvendinant reformas, susitarus Antrajame Vatikano susirinkime modernizuoti katalikybę.

Pontifikas buvo giriamas dėl pastangų užmegzti glaudesnius ryšius su kitomis krikščionių bendruomenėmis, tačiau jo 1968 metais paskelbta enciklika "Humanae Vitae" uždraudė naudotis bet kokiomis kontraceptinėmis priemonėmis net susituokusioms poroms.

Katalikų Bažnyčia palaimintaisiais skelbia tuos išrinktuosius, kuriems yra priskiriama po vieną stebuklą, o šventaisiais tampama po mažiausiai dviejų jiems priskiriamų „patvirtintų“ stebuklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių