Quantcast

Popiežius paragino politikus nesėti neapykantos

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus sekmadienį pareiškė, kad politikams nederėtų „sėti neapykantą ir baimę“, kai buvo paklaustas apie įtakingą Italijos politiką Matteo Salvini (Mateo Salvinį), kraštutinių dešiniųjų lyderį.

Grįždamas po trijų dienų vizito Rumunijoje pontifikas sakė kartu su juo skridusiems žurnalistams, kad jam būtų „labai neišmintinga“ reikšti nuomonę apie italų premjero pavaduotoją ir vidaus reikalų ministrą, vadovaujantį prieš imigrantus nusistačiusiai „Lygos“ partijai.

Pranciškus teigė nesuteikęs privačios audiencijos M. Salvini, per savo politinius mitingus neretai mojuojančiam katalikų rožiniu, bet pridūrė, kad politikas tiesiog jos neprašė.

„Meldžiuosi už visus – kad italai judėtų į priekį, kad susivienytų“, – popiežius sakė praėjus savaitei po Europos Parlamento rinkimų, per kuriuos Italijos kraštutinės dešiniosios partijos gavo daugiau kaip 40 proc. balsų. Manoma, kad jų sėkmę didžia nulėmė griežta pozicija prieš imigraciją.

„Privalom padėti politikams būti sąžiningiems... Politikas niekada neturėtų sėti neapykantos ir baimės – niekada“, – pabrėžė jis.

Pranciškus taip pat dar kartą paragino Europą „įveikti susiskaldymą ir sienas“.

„Matome sienas Europoje, ir jos nedaro nieko gera. Prašau, neleiskit, kad Europa būtų nugalėta pesimizmo arba ideologijų“, – kalbėjo Šventasis Tėvas.

„Europa yra puolama ne ginklais arba bombomis, o ideologijomis“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che, o KĄ Vatikanas sėjo Kryžių žygius skelbdamas?.. ir - nereikia čia MELUOT kažkokiais 'atsiprašymais', juk Vatikanas ESĄ kalbėjo dievo vardu - negi tas dievulėlis buvo neteisus? :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių