Quantcast

Popiežius per naujametines mišias aukštino motinystę

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus antradienį per pirmąsias Naujųjų metų mišias aukštino motinystę ir sakė, kad motinos pavyzdys ir apkabinimas yra geriausias priemonė nuo vienatvės ir sielvarto mūsų dienų pakrikusiame pasaulyje.

Aukodamas mišias Vatikano Šv. Petro bazilikoje pontifikas oficialiai pradėjo 2019-uosius. Katalikų Bažnyčios kalendoriuje sausio 1-oji yra pašvęsta Dievo Motinai; ji taip pat yra Pasaulinė taikos diena.

Savo homilijoje Pranciškus ragino katalikus leistis vadovaujamiems, kaip vaikai yra auklėjami savo motinų. Pasak Šventojo Tėvo, „pasaulis, žvelgiantis į ateitį be motiniško žvilgsnio, yra trumparegiškas“.

„Tai gali padidinti jo pelną, bet nebelaikys kitų vaikais, – pabrėžė pontifikas. – Mes visi gyvensime tame pačiame name, bet ne kaip broliai ir seserys.“

„Mums reikia pasimokyti iš motinų, kad didvyriškumas rodomas pasišventimu, stiprybė – atjauta, išmintis – romumu“, – kalbėjo Pranciškus.

Naujuosius metus Katalikų Bažnyčios vadovas pasitinka po didelių rūpesčių kupinų 2018-ųjų. Praeitų metų pradžią aptemdė atsinaujinęs skandalas dėl dvasininkų visame pasaulyje vykdyto lytinio išnaudojimo, o pabaigą – netikėtas Vatikano atstovo spaudai ir jo pavaduotojos atsistatydinimas. Šie ir kiti sukrėtimai pabrėžė Šventąjį Sostą krečiančią nesantaiką ir nesugebėjimą veikti.

Vatikano atstovas spaudai Gregas Burke'as (Gregas Berkas) ir jo pavaduotoja Paloma Garcia Ovejero (Paloma Garsija Ovechero) pirmadienį paskelbė atsistatydinantys, bet nepateikė jokio paaiškinimo, tik nurodė, jog šis apsisprendimas brendo jau kelis mėnesius. Jie pareiškė norintys Pranciškui suformuoti naują ryšių su visuomene komandą.

Jau kurį laiką buvo akivaizdu, kad Pranciškaus pastangos centralizuoti sudėtingą Vatikano komunikacijos aparatą patiria kliūčių. Pirmasis jo atstovas spaudai Dario Vigano (Darijus Viganas) kovą buvo priverstas atsistatydinti dėl įtariamo manipuliavimo buvusio popiežiaus Benedikto XVI parašytu laišku ir vienos nuotraukos paredagavimo.

Ryšių su visuomene biuro padėtis buvo kebli – jis neretai delsdavo reaguoti į komunikacijos krizes, būdavo netikėtai užklumpamas popiežiaus pareiškimų ir neturėjo tiesioginio ryšio su Šventojo Sosto sprendimų priėmimo procesu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saugokim Motinystę tai labai skambi frazė ir teisinga. Mūsų šakalienės,žiobienės ir jų grobikų tai neliečia,jos kaip chienos puola motinas atiminėja vaikus,kada liausis šių verkšlianančių vaikų teisių gynėjų galas.Turi būti gėda joms už tiek daug nuskriaustų ir išplėštų vaikų nuo tėvų. Šakalienė ašaras rodo iš pykčio,kadangi žmonės pamatė kas ji per paukštis yra.Sugražinkit vaikams mamas,nes motinos meilės niekas neatstos.Jūsų pedofilo klanui reikia užkirsti kelią ir kad vaikų širdelių nedraskytumėte.Tai Popiežiaus kalba.

Anonimas

Anonimas portretas
Ar pi.de.rasas gali buti mama, ar gali pagimdyti vaika.? Ka sitas musulmonu teroristy bybciulpys supranta apie motinyste? Setonas Vatikane A N T I K R I S T A S

ir

ir  portretas
bel tevas apsirukes.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių